Košarka
SPORTOVI
Košarka
Želi naslov prvaka

Bivši igrač Celticsa Allan Ray novo pojačanje Cedevite!

Američki košarkaš Allan Ray (29) objavio je na svom službenom Facebook-profilu da je potpisao ugovor sa zagrebačkom Cedevitom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Na putu za Cedevitu. Jedva čekam da dođem. Vrijeme je za odlazak (iz Njemačke). Potreban mi je naslov prvaka", napisao je samouvjereno Ray.

Amerikanac ima pola godine iskustva igranja u NBA ligi, u koju je stigao sa sveučilišta Villanove, gdje je bio jedan u ključnih igrača u sve četiri godine. Ray nije bio izabran na NBA draftu, već ga je Boston doveo kao slobodnog igrača 2006. godine.

Ray je u dvije utakmice za Celticse ubacio 22 poena, a kasnije još po 20, 18 i 17. Bio je četvrti najbolji "rookie" po postotku ubačenih trica, te je, činilo se, pred njim bila svjetla budućnost u Bostonu.

Međutim, Ray je dobio ponudu iz talijanske Lottomatice iz Rima, te je pristao na polovici NBA sezone potpisati ugovor vrijedan dva milijuna dolara. Celticsi nisu imali namjeru nuditi mu više od 687 tisuća na što ovaj nije pristao.

U Lottomatici je proveo dvije godine, sve do dolaska Brandona Jenningsa, koji ga je potom izbacio iz petorke. Ray je potom u naredne tri sezone promijenio čak pet klubova, a prošlu je okončao u njemačkom prvoligašu Ratiopharmu iz Ulma, s kojim je dogurao do polufinala doigravanja Bundeslige. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider