Košarka
SPORTOVI
Košarka
Hezonja opet ''zaleđen''

VIDEO Pet koševa Bendera u porazu od Warriorsa, Ibaka srušio Oklahomu

Orlando Magic je sinoć sa 119-117 pobijedio Oklahoma City Thunder, a Damjan Rudež koji je odigrao nešto manje do deset minuta nije imao nikakav učinak, dok je Dragan Bender ubacio pet koševa u porazu svojih Phoenix Sunsa od Golden State Warriorsa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Orlando je do pobjede stigao na krilima Sergea Ibake koji je pogodio odlučujući šut četiri desetinke prije kraja, a utakmicu je završio s 31 košem. Elfried Payton je postigao 23 poena. Mario Hezonja nije igrao protiv Oklahome.

Oklahoma je poražena unatoč jako dobrom Russellu Westbrooku koji je upisao ''triple-double'' sa 41 košem, 16 asistencija i 12 skokova.

Nakon što je u prvoj četvrtini vodio s čak 21 košem, a onda s deset na poluvremenu Orlando je ispustio svu prednost u trećoj četvrtini zbog Westbrooka i Enesa Kantera. Westbrook je u trećoj četvrtini zabio deset koševa uz pet asistencija i dva skoka i Oklahoma je povela sa 84-82 na početku zadnje četvrtine.

Evan Fournier je ubacio 21 koš, uključujući tricu 29 sekundi prije kraja s kojom je doveo Orlando do izjednačenja 117-117. Nakon što je obrana Orlanda prisilila Westbrooka na promašaj 11 prije isteka, Ibaka je pogodio koš za pobjedu.

Iako su Golden State Warriorsi pobijedili Phoenix Sunse sa 133-120, utakmica nije bila tako lagana za prošlosezonske finaliste.

Warriorsi su poveli sa 12-7, na što je Phoenix odgovorio serijom od 11-0. T.J. Warren je povećao prednost Sunsa na 30-23 1:58 prije kraja prve četvrtine, Warriorsi su nakon toga zabili sljedećih pet koševa prije nego je Eric Bledsoe pogodio dva slobodna bacanja za prednost Phoenixa na kraju prvog dijela utakmice.

Na početku druge trećine Warriorsi kreću žešće i zabijaju sedam koševa zaredom. Golden State je poveo jednom u drugoj trećini, ali nakon što je Phoenix napravio seriju od 12-2 stvorio je najveću prednost koju je imao na utakmici od devt koševa. No nakon toga, Golden State počinje polagano smanjivati razliku i na kraju prvog poluvremena vodi sa tri koša.

Na početku drugog poluvreemna Phoenix nakon serije od 7-2 briše prednost Warriorsa, ali Klay Thompson pogađa prvu od svojih pet trica kojom drži priključak. Treću četvrtinu Phoenix zatvara serijom od 5-0 zahvaljujući kojoj smanjuje prednost Golden Statea na 92-99 na početku zadnje četvrtine.

Na polovici zadnje četvrtine Phoenix se približio na 102-101, ali onda nešto manje od pet minuta prije kraja Warriorsi vode 117-114 i do kraja utakmice samo povećavaju prednost do konačnog rezultata od 133-120.
Kod Phoenixa najbolji strijelci su bili T.J Warren i Eric Bledsoe sa po 20 koševa, naš Dragan Bender je u 14.15 minuta zabio pet koševa uz dva skoka i dva bloka.

Najučinkovitiji kod Warriorsa bili su Stephen Curry i Klay Thompson sa po 30 koševa, a Kevin Durant je dodao 29.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX