Košarka
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Košarka
Jedna od najvećih pobjeda

Belgija u dramatičnoj završnici šokirala Litvu

Košarkaši Belgije ostvarili su u ponedjeljak jednu od većih pobjeda u svojoj povijesti svladavši u utakmici 3. kola skupine D EuroBasketa 2015. reprezentaciju Litve sa 76-74 (35-35).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Litva je bila izraziti favorit za osvajanje prvog mjesta u skupini D, kojoj je domaćin Riga, i gdje se Litavci osjećaju kao da su peti sudomaćin EuroBasketa, ali je poraz od Belgije zakomplicirao situaciju u borbi za vrh.

Izrazito dramatična bila je završnica dvoboja u kojoj su suci, nakon višeminutnog pregledavanja snimke posljednjeg ubačaja, presudili da je Pierre-Antoine Gillet na vrijeme dotaknuo loptu i gurnuo je kroz obruč za pobjednički koš. Bio je to Gilletov jedini ubačaj na utakmici, kojim je ispravio promašaj Van Rossoma u pokušaju polaganja.

Eurobasket 2015

Litva je u posljednje dvije minute ušla sa šest poena prednosti (74-68), ali su se Belgijci vratili i tricama Tabua (16 koševa) i Hervellea (11 koševa) izjednačili u samo 20 sekundi. Do posljednje sekunde svi su promašivali, dok Gillet nije uspio ugurati loptu u koš.

Petorica Belgijaca postigli su 70 od njihovih 76 koševa: Lojeski 20, Tabu 16, Van Rossom 13, Hervelle 11, Mwema 10. Litvu je s 25 koševa i 12 skokova predvodio Jonas Valančiunas. Jankunas je ubacio 13, a Sabonis 10, dok je Kalnietis podijelio čak 13 asistencija, ali je nakon njegove promašene trice uslijedila belgijska kontra koja je završila pobjedničkim košem.

Eurobasket 2015

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider