Košarka
SPORTOVI
Košarka
Latvija kiksala

Belgija kreirala senzaciju: Hrvatska bi mogla na Ukrajinu!

Belgija je iznenađujuće pobijedila Latviju u posljednjem kolu drugog kruga Europskog prvenstva u Sloveniji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Belgijski košarkaši napravili su senzaciju u posljednjem kolu drugog kruga Europskog prvenstva u Sloveniji. Pobijedili su Latviju sa 60-56 i uskratili joj plasman u četvrtfinale.

Belgiji pobjeda nije značila ništa jer ionako nije mogla do nokaut-faze, ali zato jest Ukrajincima koji su i prije svoga okršaja protiv Litve saznali da su ušli u četvrtfinale. Ukrajina bi mogla biti suparnik Hrvatske u četvrtfinalu. Ako Hrvatska osvoji prvo mjesto u skupini F, a Ukrajina četvrto mjesto u skupine E, što je prilično izvjesno.

Latviji je trebala nedjeljna pobjeda i potom poraz Ukrajine od Litve, ali ni svoj dio posla Latvijci nisu odradili kako treba i Eurobasket je za njih završen.

Vrlo slab šuterski dan imali su latvijski košarkaši i na taj način je bilo nemoguće slomiti rasterećene Belgijance koji su se dokopali prve i jedine pobjede u drugom krugu i završili na petom mjestu u skupini E. Sacha Massot je bio najefikasniji kod pobjednika s 14 koševa, dok je u poraženom sastavu prvo ime bio Rolands Freimanis s deset poena i 11 skokova.

Sada je jasno da su se iz skupine E u četvrtfinale plasirali Litva, Francuska, Srbija i Ukrajina, a konačni će poredak biti poznat nakon preostalih dviju utakmica. (TS) 

Eurobasket, skupina E, 3. kolo:

Belgija - Latvija 60-56

Kasnije:

Litva - Ukrajina

Francuska - Srbija

Redoslijed: 1. Litva 3-1 (-1), 2. Francuska 3-1 (-1), 3. Srbija 3-1 (-1), 4. Ukrajina 2-2 (-1), 5. Belgija 1-4, 6. Latvija 1-4

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider