Košarka
SPORTOVI
Košarka
Velik broj ekipa

Beko Basket Tour 3x3 oduševio Osijek

Prvi turnir ovogodišnje serije BEKO BASKET TOURA 3x3 u Slavoniji održao se na lijepom trgu Ante Starčevića u Osijeku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Veliki broj prijavljenih ekipa u 3 kategorije borilo se za titule pobjednika. U jutarnjem dijelu natjecanja igrale su mlađe kategorije. U U12 uvjerljiva je bila Osječka trojka (Stipe Leon Šapina, Dominik Grganović, Nikola Mavretić) koja je nakon svih pobjeda u grupi te polufinalu svoju odličnu igru demonstrirala i u finalu protiv Old starsa (11:1). Kod U14 Sokol 2 u sastavu Marko Vincetić, Franko Higi i Ivan Viduka je osvojio turnir pobjedivši u finalu suigrače iz kluba Sokol 1 11:4.

Najzanimljivija kategorija seniora igrala se od 17 sati a 13 ekipa je kroz 4 skupine tražilo prolaz u četvrtfinale. Prošlogodišnji pobjednici Vanzemaljci (Dino Dogan, Boris Dugandžić, Marko Soldo, Niko Plastić) sa 11:4 protiv Žuje su išli dalje, Labamba je nadigrala Pepsi 9:7, a najneizvjesnije je bilo u utakmici Sticky 3u5 protiv Kalaica i prike. Nakon brojnih izmjena u vodstvu pobjeda 10:9 za Kalaicu. Kožna galanterija lako se obračunala sa Hejtersima u posljednjem četvrfinalnom ogledu (11:6).

Veliki broj publike mogao je u pauzama utakmica uživati u nastupima odličnih osječkih breakera, a posebno zanimljivo bilo je natjecanje u zakucavanju u kojemu je pobjedu protiv prošlogodišnjeg pobjednika Lovre Tankosića u finalu odnio Robert Kujundžić. Beko natjecanje u tricama na oduševljenje prisutnih osvojio je mlađahni Svim Tomšić.

Uslijedile su polufinalne utakmice a u prvoj su vrlo sigurno sa 11:2 do finala došli Vanzemaljci protiv Labambe. U drugom polufinalu Kalaica i prike brzom su igrom sa brojnim prodorima bili bolji od Kožne galanterije 9:6. Svoju dobru igru Kalaica i prike nastavili su i u finalu te iznenađujuće uvjerljivo pobjedili Vanzemaljce 15:6.

Nezgodna ekipa koju karakteriziraju atraktivni prodori i uspješni dalekometni ubačaji igrala je u sastavu Filip Kordić, Dino Peraica, Sandro Kalaica i Domagoj Sertić. Ovom pobjedom vjerojatno su osigurali odlazak na Masters najboljih hrvatskih ekipa u Rijeku.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider