Košarka
SPORTOVI
Košarka
13 poena Tomića

Barca sredila Perasovićevu Valenciju i uzela 23. Kup kralja!

Košarkaši Barcelone kompletirali su fenomenalan tjedan u Vitoriji osvajanjem 23. naslova pobjednika Kupa kralja. Katalonski je sastav u finalu s 85-69 slavio protiv Valencije Velimira Perasovića...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Valencia je sjajno stajala na parketu prvih 20 minuta, ali je u nastavku u potpunosti pala. Prvu je četvrtinu vrlo dobrom obranom čak riješila u svoju korist s 18-17, no Barcelona u drugoj uzvraća (19-15), te na predah odlazi s +3 (36-33).

U trećoj je dionici Barcelona još malo "podebljala" svoju prednost, a onda u posljednjih 10 minuta u potpunosti uništila bezidejnu momčad Velimira Perasovića (24-16).

Hrvatski Centar Ante Tomić rano je zapao u probleme s osobnim pogreškama, pa je na parketu proveo svega 16 i pol minuta, što mu je svejedno bilo dovoljno da upiše 13 poena, dva skoka i ukradene lopte i jednu asistenciju. Iz igre je gađao 6-9 za dvicu, te 1-2 s crte slobodnog bacanja.

Čak šestorica igrača Barcelone bila su dvocifrena, a zanimljivo jedan od njih nije bio Juan Carlos Navarro, junak pobjede u polufinalu protiv Caje Laboral. Štoviše, Navarro nije upisao ni poena za 20 minuta provedenih na parketu (0-2 za dvicu, 0-6 za tricu).

U momčadi hrvatskog stratega Perasovića po 14 su poena ubacili Stefan Marković i Justin Doellman, dok je 12 pridodao Victor Faverani.

Podsjetimo, Barcelona je unatoč najtežem mogućem ždrijebu, Real Madrid u četvrtfinalu, domaćin Caja Laboral u polufinalu, osvojila naslov, prvi nakon godine dana "pauze". (TS)

Košarkaški Kup kralja, finale:

Barcelona – Valencia 85-69

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider