Košarka
SPORTOVI
breaking news !: Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Košarka
Dvije velike pobjede

Ante Tomić s Barcelonom uvjerljivo osvojio prvi trofej sezone

Hrvatski košarkaški centar Ante Tomić (28) osvojio je španjolski Superkup nakon što je u finalu Barcelona pobijedila domaćina turnira Unicaju iz Málage s 80-62 pri čemu je hrvatski reprezentativac postigao šest koševa uz jednu asistenciju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Bila je to teška utakmica, vrlo izjednačena unatoč konačnom rezultatu. Unicaja je snažna momčad, puno iskusnija od nas te je igrala na svom terenu. Ponosni smo što smo osvojili ovu titulu", izjavio je Ante Tomić koji je ovim natjecanjem započeo svoju četvrtu sezonu u Barceloni.

Katalonski klub je u polufinalu svladao Herbalife Gran Canariju sa 88:60 uz sedam koševa Tomića: "Točno je da smo u polufinalu imali puno sreće s tricima, a u finalu smo bili bolji zahvaljujući snažnoj obrani. Niti jedna utakmica nije jednostavna za pobijediti, posebno ne u ovoj fazi sezone", rekao je.

Ovom pobjedom Barcelona je zaustavila dominaciju Real Madrida koji je lani osvojio sva četiri trofeja – prvenstvo, kup, Superkup i Euroligu - a prošli tjedan se okrunio i naslovom Svjetskog prvaka.

Real Madrid, čiji su španjolski reprezentativci osvojili prošli mjesec i Europsko prvenstvo u Francuskoj, u polufinalu Superkupa je poražen od Unicaje s 79:94. Time se nije ponovilo lanjsko finale u kojem je pehar podigao madridski klub.

Ove sezone u redovima Barcelone više nema Marija Hezonje koji je potpisao za Orlando Magic dok je Real Madrid napustio pomoćni trener Žan Tabak preuzevši mjesto prvog trenera Fuenlabrade, prvoligaša iz madridskog predgrađa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider