Košarka
SPORTOVI
Košarka
Ugovor na tri godine

Ante Tomić produžio s Barcelonom: Želim maksimalni broj titula

Hrvatski reprezentativni centar Ante Tomić (28) produžio je ugovor s Barcelonom za tri godine uz mogućnost produljenja do 2019. godine, priopćio je u utorak klub iz španjolske pokrajine Katalonije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Ovdje imam samo lijepe uspomene i s Barcelonom želim osvojiti maksimalni broj titula", izjavio je Tomić kojeg u petak u Madridu čeka prva finalna utakmica doigravanja španjolskog prvenstva protiv Real Madrida.

"Zadovoljan sam zbog produženja ugovora i jako zahvalan ljudima iz Barcelone na njihovoj podršci i novoj pruženoj prilici“, istaknuo je 2,17 metara visoki Dubrovčanin kojem su mediji prognozirali odlazak u NBA ovo ljeto.

Tomić je u Barcelonu došao 2012. godine iz Real Madrida.

Barcelona je ove godine izgubila od madridskog rivala u finalu španjolskog kupa sa 71-77, a Ante Tomić je bio najbolji strijelac utakmice s 25 koševa uz 11 skokova. Uz valorizaciju od ukupno 40 bodova srušio je rekord španjolskog kupa kojega je do tada držala španjolska zvijezda Pau Gasol sa skupljenih 39 bodova u 2001. godini.

Barcelona je poražena u četvrtfinalu Eurolige od grčkog Olimpiakosa te se u svibnju nije uspjela plasirati na Final Four u Madridu u kojem je Real osvojio naslov prvaka Europe.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider