Košarka
SPORTOVI
Košarka
Najvredniji igrač u ligi

Ante Tomić najbolji košarkaš u prosincu u Španjolskoj

Ante Tomić proglašen je najboljim igračem španjolske lige za mjesece prosinac...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši hrvatski košarkaški reprezentativac i centar Barcelone Ante Tomić, proglašen je najboljim igračem španjolske lige za mjesece prosinac, priopćio je katalonski klub u srijedu.

"Tomić je u prosincu bio najvredniji igrač u ligi zahvaljujući 112 valorizacijskih bodova koje je skupio u pet utakmica. U prosjeku je zabijao 22,4 koša", navedeno je u priopćenju objavljenom na internetskoj stranici Barcelone.

"Zadovoljan sam zbog ove nagrade, ne toliko na osobnoj razini koliko zbog toga jer je ekipa na dobrom putu. Osobno sam zadovoljan svojom ulogom", izjavio je 29-godišnji košarkaš.

Njegova najbolja utakmica prošli mjesec bila je protiv osmoplasirane MoraBanc Andorre kada je zabio 21 koš te imao devet skokova.

"Nakon teškog trenutka, nakon tolikih ozljeda i slabih rezultata, sada smo u dobroj formi. Imamo više vjere u sebe i radimo ono što traži trener. Još uvijek, međutim, moramo napredovati", dodao je.

Barcelona se u španjolskom prvenstvu nalazi na drugom mjestu iza Real Madrida s istim omjerom od 11 pobjeda i 3 poraza.

Tomić je nakon dugogodišnjeg igranja za Hrvatsku odbio poziv u reprezentaciju ovoga ljeta uoči predolimpijskog turnira ne navodeći razlog. Kasnije je španjolskim medijima rekao kako mu se rodilo dijete. Hrvatska je bez njega osvojila taj turnir igran u Torinu pa došla do četvrtfinala Olimpijskih igara u Riju gdje je poražena od Srbije.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider