Košarka
SPORTOVI
Košarka
Zablistao i Brooklyn

Aldridge sjajnom partijom doveo publiku u ekstazu: 'MVP, MVP!'

U obje sinoć odigrane utakmice NBA lige pobjede su ostvarili domaćini. Košarkaši Brooklyna savladali su LA Clipperse 102-93, dok je Portland bio bolji od Houstona 111-104...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolji pojedinačni učinak večeri imao je krilni centar Portland Trail Blazersa LaMarcus Aldridge koji je upisao 31 koš i rekordnih mu u karijeri 25 skokova.

Njegova sjajna izvedba motivirala je publiku u Moda Centeru da mu skandira "MVP! MVP!". Robin Lopez ugradio je 16 koševa i 10 skokova za Blazerse koji s omjerom pobjeda i poraza 19-4 drže čelno mjesto Zapadne konferencije. Kod Houstona je najučinkovitiji s 32 koša i 17 skokova bio Dwight Howard. Rocketsi su 5. studenog savladali Blazerse 116-101 i nanijeli im jedan od samo dva domaća poraza ove sezone, no ovoga puta nije išlo. Dobra vijest po Rocketse je povratak na parkete Jeremyja Lina koji je propustio prethodnih šest utakmica zbog iščašenja desnog koljena.

Kažimo i da ovom susretu nije nazočio trener Rocketsa Kevin McHale zbog smrti svoje majke, pa je momčad vodio pomoćni trener Kelvin Sampson.

Brooklyn Netsi odigrali su protiv Clippersa svoju najbolju utakmicu od pobjede nad Miamijem 1. studenog. Netsi su razliku stvorili u drugoj i trećoj četvrtini koje su kombinirano dobili s 26 koševa razlike. U posljednjoj dionici igre Clippersi su tako uspjeli samo smanjiti, ali ne i ozbiljnije ugroziti pobjedu domaćina.

Andray Blatche i Joe Johnson s 21 košem svaki predvodili su Netse. Brook Lopez dodao je 16 koševa, Deron Williams 15, a Paul Pierce 10 koševa, 7 skokova i 5 asistencija. Kod Clippersa je najbolji s 20 koševa bio Chris Paul, ali upisao je tek dvije asistencije. Jamal Crawford zabio je 19 koševa, a Blake Griffin 12 koševa uz 11 skokova. (TS)

NBA liga, četvrtak:

Brooklyn - LA Clippers 102-93 (Johnson 21k, Blatche 21k, 9s / Paul 20k)

Portland - Houston 111-104 (Aldridge 31k, 25s / Howard 32k, 17s)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider