Košarka
SPORTOVI
Košarka
Real pobijedio PAO

Alba slavila u Istanbulu, 12 koševa Banića

U susretu 4. kola E skupine TOP 16 košarkaške Eurolige berlinska Alba je u Istanbulu pobijedila Galatasaray 76-65 uz 12 koševa Marka Banića i osam koševa Leona Radoševića.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Alba je ovom pobjedom, koju je izborila pred praznim tribinama jer je Galatasaray kažnjen, zakomplicirala situaciju u skupini. Njemački sastav su do druge pobjede predvodili Reggie Eedding sa 16, naš Marko Banić sa 12, te Alex King sa 11 koševa. Radošević je dodao osam koševa. Kod Galatasaraya kojem je to bio drugi poraz, najefikasniji su bili Zoran Erceg sa 19 i Vladimir Micov sa 15 koševa.

U drugom dvoboju iz ove skupine Real Madrid je pobijedio Panathinaikos 83-65 ostvarivši četvrtu pobjedu. Španjolce je predvodio Felipe Reyes sa 18 koševa i devet skokova. Kod gostiju najefikasniji je bio Esteban Batista sa 15 koševa.

Sutra se sastaju Žalgiris - Maccabi Tel Aviv, te Barcelona - Crvena zvezda. Na ljestvici vodi Real Madrid sa četiri pobjede, Panathinaikos, Galatasaray i Alba imaju po dvije pobjede i poraza, a zatim slijede Maccabi (2-1), Barcelona (1-2), Žalgiris (1-2), te Crvena zvezda (0-3).

U susretu četvrtog kola F skupine CSKA je u Moskvi pobijedio Unicaja Malagu 101-74 ostvarivši i četvrtu pobjedu, dok je Unicaja doživjela i četvrti poraz. Ruse je predvodio sjajni Nando de Colo sa 28 koševa bez promašaja. Kod Unicaje najefikasniji su bili Will Thomas i Mindaugas Kuzminskas sa po 11 koševa.

U drugom susretu iz ove skupine Fenerbahče je na gostovanju pobijedio Emporio Armani 82-71. Jan Vesely je zabio 15 koševa za turski sastav, dok je Nemanja Bjelica dodao 14 koševa. Hrvatski reprezentativac Luka Žorić je igrao sedam minuta ubacivši dva koša uz tri skoka. Kod domaćina najefikasniji je bio Marshon Brooks sa 24 koša.

U petak se sastaju Nižnji Novgorod - Anadolu Efes, te Olympiakos - Laboral Kutxa.

Na ljestvici skupine F vodi CSKA sa četiri pobjede, Olympiakos je drugi (3-0), a Fenerbahče treći (2-2). Slijede Anadolu Efes (2-1), Nižnji (1-2), Laboral Kutxa (1-2), Armani (1-3), te Unicaja (0-4)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider