Košarka
SPORTOVI
Košarka
Očekivanja su velika

Velika pohvala: 'Ako ostane zdrav, Šarić bi mogao biti čudovište'

Hrvatski košarkaš Dario Šarić za dvije bi godine treba zaigrati u NBA ligi, a očekivanja od njega su na američkom kontinentu već sada velika...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Podsjetimo, donedavnog je košarkaša Cibone na prošlotjednom draftu kao dvanaestog izabrao Orlando, ali ga je odmah mijenjao u Philadelphiju. Šibenčanin bi tako svoju NBA karijeru trebao započeti u 76ersima, ali to će se dogoditi tek za dvije godine budući da bi se toliko trebao zadržati u turskom Anadolu Efesu.

U Philadelphiji, međutim, s nestrpljenjem iščekuju što će dobiti od 20-godišnjeg krilnog igrača, a dnevnik Inquirer je za mišljenje pitao američkog sveučilišnog trenera Paula Hewitta. On je 2011. vodio američku reprezentaciju na Svjetskom U-19 prvenstvu na kojem je SAD igrao i protiv Hrvatske predvođene tada 17-godišnjim Šarićem. Naša je reprezentacija slavila s 87-85, a Šarić je upisao 17 koševa i osam skokova, te impresionirao Hewitta.

''Vidio sam tada da se radi o svestranom talentu. Rekao sam jednom od svojih pomoćnika kako mogu zamisliti da je tako izgledao i Dirk Nowitzki kad je bio u tim godinama'', istaknuo je Hewitt.

Ipak, naglasio je da ne želi uspoređivati Šarića s velikim njemačkim košarkašem.

''Sada je pitanje hoće li trenirati naporno poput Dirka. Hoće li ostati zdrav? Sve su to stvari koje ulaze u igru. Ali, tada je bio stvarno dobar. Ako taj dečko ostane zdrav, mogao bi biti čudovište'', zaključio je Hewitt. (TS)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider