Košarka
SPORTOVI
Košarka
Ali ako pobijede Warriorse...

Ako Cavsi izgube finale, Jamesu nitko neće moći predbaciti

Šokantna, ali očekivana vijest da će Kyrie Irving propustiti ostatak finala NBA lige poprilično je minimalizirala šanse Clevelanda da dođe do prvog naslova...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vjerojatno po prvi put u karijeri LeBron James će moći igrati jedno finale neopterećen očekivanjima ili pritiskom. Iako je prije par dana odigrao svoju najbolju finalnu utakmicu u karijeri, predvodivši svoje Cavse s čak 44 poena. No, Cleveland kao da je netko ukleo. Prvo je ostao bez Kevina Lovea, potom nes(p)retno izgubio prvu utakmicu u Oaklandu, a onda izgubio i Irvinga. Puno previše.

Koliko je Irving važan za igru Cavsa ne treba posebno naglašavati. On i James zajedno su nadigrali 'Splash Brotherse' i samo ih je jedna lopta dijelila od prve pobjede Clevelanda u velikim finalima. Blatt je napravio odličnu pripremu utakmice, LeBron je bio nezaustavljiv, a tandem Mozgov-Thompson nadskakao je centarsku liniju Warriorsa.

Međutim, sve je palo u vodu nakon dodatnih pet minuta igre. Navijačima Clevelanda kao da se svijet srušio i sada je teško očekivati da će Cavsi pobijediti najbolju momčad lige. Naravno, ne treba otpisivati momčad koja u svojim redovima ima najboljeg igrača svijeta, pa čak i da zadrži tempo iz prve utakmice, no oni koji pomno prate NBA znaju kako je teško doći do naslova bez podrške suigrača ili barem dvojice-trojice igrača koji još mogu povući.

Titula bi bila ravna senzaciji

Upravo zato nitko neće moći Jamesu predbaciti ako Cavsi izgube finale, a ukoliko kojim slučajem pobijede Golden State, bit će to jedan od najvećih uspjeha u povijesti NBA-a i sporta uopće. A tada bi LeBron postao veći nego ikada u svojoj karijeri, jer rijetki su praktično sami odveli svoju momčad do titule.

Nema sumnje kako se 'King' neće predati, a Blatt pokušati izvući još jedan potez iz rukava. Prvo će trebati nadoknaditi Irvingov učinak koji je i načet pokazao kakav potencijal posjeduje, zasjenivši Curryja i Thompsona. Posljednja blokada na Curryju lako je mogla biti prelomiti utakmicu. Irving bi nakon toga zasigurno bio jedan od heroja. Ovako će Clevelandu trebati čudo.

Ono što daje malu utjehu je činjenica da je LeBron svoja dva naslova osvojio nakon što je izgubio prvu utakmicu, ali je imao puno bolje izglede nego danas. Sjetite se samo sedam trica Mikea Millera protiv Oklahome 2012. ili spektakularne partije Shanea Battiera u sedmoj utakmici protiv Spursa prije dvije godine.

Može li J.R. Smith eksplodirati kao u prvoj utakmici finala Istoka protiv Atlante (zabio osam trica uz 63 posto šuta)? Kako igra ove sezone u doigravanju, nije nerealno. Pitanje je hoće li to biti dovoljno. I da Thompson i Mozgov ostanu nemilosrdni kao u prvoj utakmici, ponovno nedostaje igrač koji će odigrati poput Irvinga kada Jamesa neće ići ili bude bio na klupi.

'Nisam obeshrabren'

''Postoji nekoliko stvari koje su potrebne u ovom dijelu sezone. Zdravlje, ritam i malo sreće. Imali smo sjajan ritam, nismo imali sreće, a nismo ni bili zdravi. Ali nisam obeshrabren. Zadovoljan sam što sam ponovno u ovoj situaciji i napravit ću sve kako bi zadržao svoju momčad u igri'', rekao je LeBron, koji je ove sezone izrastao u pravog vođu.

James definitivno ima slabiju momčad nego li je u jednom trenutku imao u Miamiju. Čak 2011. nije ni bio najbolji igrač na terenu (zahvaljujući Nowitzkom), pa ni najbolji u svojoj momčadi jer su Wade i Bosh zabili više u toj seriji. Tim više će eventualni naslov ove godine s Cavsima biti senzacionalniji. Ali puno toga će se pitati i Warriorse.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider