Košarka
SPORTOVI
Košarka
NBA zvijezda stiže 9.7.

adidas dovodi Derricka Rosea u Zagreb

NBA superstar 9.7. dolazi u Hrvatsku u sklopu najveće adidasove košarkaške turneje do sada.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

adidas je danas najavio najveću globalnu košarkašku turneju do sada, u sklopu koje će NBA superzvijezda Derrick Rose 9.srpnja posjetiti Zagreb. Derrick Rose će u 24 dana posjetiti 10 država i 13 gradova, na turneji kojom adidas želi otići korak dalje i povezati obožavatelje s njihovim idolom, podići svijest o košarci i predstaviti inovacije u košarkaškoj opremi.

adidasova globalna košarkaška turneja s NBA ambasadorima ukupno obuhvaća 2 kontinenta, 14 država i 25 gradova. Zvijezda Chicago Bullsa i najkorisniji igrač NBA lige 2011., Derrick Rose putovat će Europom od 4. do 16. srpnja, s početkom u adidasovom sjedištu u Njemačkoj, nakon čega slijede Milano, Beograd, Zagreb, London, Pariz i Madrid. D Rose će na turneji predstaviti i najnoviji "Chi-Town" model adidas DRose 3.5 tenisice.

U Hrvatskoj kao i cijeloj Europi, postoje brojni obožavatelji uzbudljive napadačke igre Derricka Rosea, ali i njegovog uglađenog sportskog ponašanja izvan terena. Ovom prilikom će neki od njih dobiti priliku i osobno upoznati košarkašku superzvijezdu. Posjet D Rosea će započeti u muzeju Dražena Petrovića, mjesec dana nakon 20. obljetnice Draženove pogibije, a nastavit će se susretom s obožavateljima i košarkaškim legendama te posjetom adidasovoj trgovini u Ilici.

"Putem uspješnog partnerstva s najpoznatijom košarkaškom ligom na svijetu ponosni smo što možemo pridonijeti rastu popularnosti košarke. adidas dovodi NBA superzvijezdu D Rosea u Hrvatsku kao simboličan poticaj novim generacijama i hrvatskoj košarci općenito" - izjavio je Saša Iviček, Sports marketing manager, adidas Croatia.

Više od 50 godina, adidas inovativnim proizvodima oprema košarkaške superzvijezde, kao što su danas Derrick Rose i Dwight Howard, a od 2006. godine je službeni dobavljač dresova i sportske odjeće za NBA i WNBA ligu. adidas Croatia slijedi globalnu strategiju podrške košarci i aktivan je sponzor Hrvatskog košarkaškog saveza te košarkaških klubova KK Cibona i KK Cedevita.

www.facebook.com/adidasBasketball

Derrick Rose

Nakon srednjoškolske karijere i nevjerojatne sezone na sveučilištu, uslijedio je poziv na NBA draft 2008. godine gdje su ga kao prvi "pick" izabrali Chicago Bullsi. Već u ranoj fazi počeo je nizati uspjehe, osvojivši priznanje za NBA novaka godine. D Rose vodio je Bullse u doigravanje i ubrzo je postao jedan od najboljih playmakera lige. U trećoj sezoni zabilježio je vlastiti rekord s 25 koša, 7.7 asistencija i 3.1 skoka po utakmici. Za sezonu 2011. osvojio je prestižnu titulu "Najkorisnijeg igrača NBA lige", postavši najmlađi igrač koji je osvojio ovo priznanje. Trostruki All Star igrač poznat je po brzim, snažnim i akrobatskim vještinama na terenu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider