Košarka
SPORTOVI
Košarka
'zajedništvo'

Petrović otkrio tajnu uspjeha i koga će voditi na Olimpijske igre u Rio

Izbornik košarkaške reprezentacije Aco Petrović gostovao je u Dnevniku Nove TV...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik košarkaške reprezentacije koja je u subotu u Torinu pripremila senzaciju i izborila plasman na Olimpijske igre u Rio de Janeiro gostovao je u Dnevniku Nove TV. Aleksandar Petrović pojasnio je kako je složio dobitnu kombinaciju i mimo svih očekivanja iznenadio Grčku i domaćina Italiju.

"Dogodila se kemija. U 32 radna dana dogodilo se da je pronađena homogena skupina igrača koji su svaki dan živili i igrali jedan za drugoga. Bez obzira je li netko igrao 30 minuta ili nije uopće kročio na teren, bilo je to jedno veliko zajedništvo. To je rijedak slučaj u takvim kolektivnim sportovima", rekao je izbornik Aco Petrović u Dnevniku Nove TV.

* Jeste li očekivali ovakav rezultat s obzirom da dvije godine niste nikoga trenirali?

"Znao sam što ću moći dati momcima. Da kažem da sam znao da ćemo otići na Olimpijadu to bi bilo prepotentno reći. Znao sam što ću napraviti sa Šarićem kojem sam dao da igra razigravača s pozicije četvorke. Znao sam da će Bojan uzeti 20 do 25 lopti tijekom utakmice, ali isto tako sam znao da nema nikakve ljubomore što ih on uzima. On je naš najbolji strijelac koji je izjednačio NBA rekord Dražena Petrovića s 44 koša u jednoj utakmici. Simonu smo dali centralni pik. Svi ostali su dobili svoju rolu s kojom su bili zadovoljni. Ova Hrvatska je drugačija od svih ostalih jer igra sjajnu obranu".

* Koga bi istaknuli?

"Moram pohvaliti Darka Planinića koji je došao u polovici priprema. On je posljednje dvije utakmice protiv Grčke i Italije istamburao 150 milijuna eura vrijedne centre".

* Hoćete li u Rio voditi neke igrače koji nisu bili u Torinu?

"Sastav za Rio? Razgovarao sam s igračima. Odluka je moja. Znam da bi jedna do dvije promjene za par postotaka popravilo kvalitetu ove momčadi, ali pitanje da li bi ostala homogenost. Stoga ću ove iste igrače, ukoliko ne bude ozljeda, voditi u Rio! Tko sam ja da im to uskraćujem nakon ovoga što su napravili u Torinu".

* Što kažete na skupinu na Igrama?

"Španjolska je blagi favorit. Nemojte podcjenjivati Nigeriju. Skupina smrti. Mogu obećati da ćemo biti pravi. Međutim, ako želimo imati šansu u četvrtfinalu ne smijemo biti četvrti jer pretpostavljam da će tamo u drugoj skupini prvi biti SAD", zaključio je izbornik.

Raspored utakmica Hrvatske košarkaške reprezentacije
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider