Košarka
SPORTOVI
Košarka
Posljednji pokušaj

Aco Petrović preuzeo Cibonu: 'Ako ne izvršim obećanja sve pada u vodu'

''Ako do 1. rujna ne izvršim obećanja, moja riječ ne vrijedi ništa i čitav projekt pada u vodu'', rekao je Aco Petrović koji je trenutačno u volonterskoj funkciji prvog operativca Cibone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novčana blokada pri Fibi u iznosu od 8 milijuna kuna, mač je koji visi nad glavom Cibone, nekadašnjeg dvostrukog klupskog prvaka Europe u košarci i aktualnog pobjednika regionalne ABA lige. Čovjek koji je od zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića dobio mandat za spas Cibone je Aleksandar Petrović, legendarni igrač i bivši trener nekadašnje košarkaške institucije.

Petrović je s puno entuzijazma prihvatio ulogu 'prvog operativca kluba' i sam postavio rokove u kojima mora riješiti probleme koji klub vode u stečaj.

Tako bi do 1. rujna trebala biti riješena blokada Fibe, zbog duga od 8 milijuna kuna prema četvorici bivših igrača: Marku Tomasu, Damiru Markoti, Gordanu Giričeku i Goranu Vrbancu. Petrović će se sa svima pokušati nagoditi, a uspije li u tome, jamči isplatu obećanog iznosa do 1. rujna.

"U danim okolnostima naša ponuda će biti maksimalno korektna. Ako do 1. rujna ne izvršim ono što sam obećao, moja riječ ne vrijedi ništa i čitav projekt pada u vodu. Ovo je zadnja šansa za spas Cibone. Ovaj datum je jednako važan za klupsku povijest kao i naslovi prvaka Europe", rekao je Petrović na konferenciji za novinare održanoj u Trofejnoj dvorani KK Cibona, te dodao: "Ili će klub do 1. rujna profunkcionirati, ili će otići u stečaj. Druga opcija ne postoji."

Hoće li uspjeti podmiriti dugove?

Osim dugovanja prema spomenutoj četvorici igrača, Petrović si je u zadatak stavio do 1. rujna podmiriti i dugovanja prema igračima iz prošle sezone. "Oni su to zaslužili, jer su svojim igrama i rezultatima zadužili klub".

Petrović je istaknuo da klubu nije potrebna deblokada kod Fibe kako bi Cibona ponovno dovodila strance, već da se razbije atmosfera nepovjerenja prema Ciboni s kojom se susretao u svim dosadašnjim kontaktima, otkako je prošlog tjedna započeo proces konsolidacije kluba.

Cibona bi se u budućnosti trebala oslanjati na darovite igrače iz juniorskog pogona kojima bi bio priključen samo jedan Amerikanac.

Momčad graditi oko juniora

"Proračun kluba za sljedeću sezonu bit će 500.000 eura i ni lipe više. Momčad će se graditi oko petorice, šestorice talentiranih juniora kojima će biti priključeni naši veterani i američki košarkaš na poziciji razigravača."

Momčad će i dalje voditi trenerski tandem Slaven Rimac i Jurica Golemac, uz pomoć iskusnog Vlade Vanjka. "Oni su svojim prošlosezonskim rezultatima u potpunosti zaslužili povjerenje. Ja im se sigurno neću miješati u posao. Mogu pomoći savjetima, ako će to od mene tražiti, ali trenerski posao me ne zanima", naglasio je Petrović.

Do 5. listopada, kad bi Cibona trebala igrati prvu službenu utakmicu u novoj sezoni, klub bi trebao dobiti i novi Upravni odbor od pet članova te novog predsjednika.

"U Upravnom odboru će biti samo gospodarstvenici. Oni će iznjedriti predsjednika. Politika u Ciboni više neće biti prisutna u onom kontekstu u kojem se dosad spominjala. Ja ću predstavljati sponu prema Gradu, ali svi znaju da sam ja čovjek od sporta, a ne političar. Maksimalno sam neovisan, nikome ništa ne dugujem i radit ću samo po svojoj savjesti", dodao je Petrović.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider