Košarka
SPORTOVI
Košarka
borba za oi

Aco Petrović objavio popis: Tri Amerikanca, nema Ante Tomića

Pogledajte na koga sve računa izbornik hrvatskih košarkaša Aleksandar Petrović.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski košarkaši izbornik Aco Petrović objavio je širi popis od 26 kandidata s kojima će se boriti za plasman na Olimpijske igre. Na njemu nema Ante Tomića, Marka Popovića i Marka Tomasa.

''Razgovarao sam i s Antom Tomićem i s Markom Popovićem. U razgovoru s Antom, zbog njegovih obiteljskih i profesionalnih obaveza, dogovorili smo se da moje obrazloženje bude poprilično suhoparno'', rekao je Petrović pa dodao:

''Marko Popović je već prošle sezone bio praktički pred završetkom karijere, međutim otvorila se ta Fuenlabrada u kojoj igra iznimno dobro. No kako kaže – u ovakvom stanju aktivnost preko ljeta zahtijevala bi za njegovu zadnju godinu karijere puno odricanja. Žao mi je što neće biti tu, ali tijelo jednostavno nije za to...''

Ante Tomić otkazao je najvjerojatnije zbog rođenja prvog djeteta, dok su Popović i Tomas to učinili zbog zdravstvenih tegoba. Na popisu izbornika Petrovića su čak tri Amerikanca (Draper, Hamilton, Lafayete), ali samo jedan od njih smije na kvalifikacijski turnir u Italiju.

Podsjetimo, na turniru će Hrvatska igrati 5. srpnja protiv Italije, dan kasnije protiv Tunisa, a 8. i 9. srpnja na rasporedu su polufinale i finale. Samo jedna reprezentacija, pobjednik turnira, odlazi na OI u Rio.

Na konferenciji za medije u Hrvatskom košarkaškom savezu predsjednik Ivan Šuker osvrnuo se na pismo u kojem je MeđunarodnI košarkaškI savez (FIBA) zaprijetioio HKS-u izbacivanjem iz olimpijskih kvalifikacija i sa sljedećeg EuroBasketa, ako se Cedevita i Zadar ne povuku iz natjecanja pod ingerencijom Eurolige.

"Uputili smo pismo prema FIBA-i da nam se objasne neke nejasnoće. Sutra će biti Upravni odbor, donijet ćemo odluke i nadam se da ćemo dobiti odgovor na neke nejasnoće oko tog dopisa kojeg smo dobili od FIBA-a. Nama su prioritet nacionalna reprezentacija i nacionalna prvenstva i mi kod toga stojimo", rekao je Šuker te dodao:

"Došlo je do određenih razmimoilaženja između FIBA-e i ULEB-a. Mi pripadamo krovnoj organizaciji, a to je FIBA. Od FIBA-e ćemo tražiti da prvak nacionalnog prvenstva ima direktan plasman u FIBA-inu Ligu prvaka.“

Širi popis 26 kandidata:

Roko Ukić (Cantu)
Rok Stipčević (Sassari)
Oliver Lafayette (Milano)
Dontaye Draper (Lokomotiv Kuban)
Fran Pilepić (Cedevita)
Ante Delaš (Zadar)
Krunoslav Simon (Milano)
Bojan Bogdanović (Brooklyn)
Mario Hezonja (Orlando)
Filip Krušlin (Cibona)
Luka Babić (Cedevita
Luka Božić (Zagreb)
Damjan Rudež (Minnesota)
Željko Šakić (Lukoil)
Dario Šarić (Efes)
Dragan Bender (Maccabi)
Marko Arapović (Cedevita)
Duje Dukan (Sacramento)
Leon Radošević (Bamberg)
Miro Bilan (Cedevita)
Luka Žorić (Cedevita)
Darko Planinić (Laboral Kutxa)
Justin Hamilton (Valencia)
Ivica Zubac (Mega Leks)
Ante Žižić (Cibona)
Josip Sobin (Fuenlabrada)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider