Košarka
SPORTOVI
Košarka
Službeno

Aco Petrović novi izbornik BiH!

Hrvatski košarkaški trener Aleksandar Petrović, kao što se posljednjih dana i nagađalo, postao je novi izbornik reprezentacije Bosne i Hercegovine...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Aco Petrović je potvrđen za novog izbornika na današnjoj sjednici Upravnog odbora košarkaškog saveza BiH. Radi se o jednom od najtrofejnijih košarkaških trenera u regiji, koji je uostalom bio i hrvatski izbornik.

Osim brojnih igračkih trofeja, kao izbornik je s hrvatskom reprezentacijom osvojio brončanu medalju na Europskom prvenstvu u Ateni 1995. godine. Kao trener najviše naslova osvojio je s Cibonom, s kojom je četiri puta bio prvak Hrvatske. U karijeri je još vodio Zadar, Cedevitu, Sevillu, Anwil, Carifac, Lleidu i Scafati.

''Iznimno sam zadovoljan što sam postao izbornik BiH jer možemo napraviti dosta toga sportski kvalitetnog. Cilj nam je što je moguće mirnije proći kvalifikacije i zatim buknuti na Europskom prvenstvu iduće godine. Ova reprezentacija, uz blago pomlađivanje, može u kontinuitetu sljedećih četiri do pet godina držati visoku razinu'', prenosi Petrovićevu izjavu Dnevni avaz.

Posljednje veliko priznanje doživio je na klupi zagrebačke Cedevite, kada je prošle godine izabran za najboljeg trenera Eurokupa.

Ne sumnjamo da su ovim potezom Teletović i društvo dobili izbornika s kojim bi mogli napraviti iskorak na reprezentativnom planu. Aco će prvu priliku imati u kolovozu, kada ga čekaju kvalifikacije za Euro 2013. u Sloveniji.

Nastavi čitati

Nastavi čitati