Košarka
SPORTOVI
Košarka
Emotivni izbornik

Aco Petrović: Igrali smo kao NBA momčad, razbili smo ih taktički

Izbornik hrvatske reprezentacije Aco Petrović nije krio sreću nakon pobjede nad Italijom i plasmana na Olimpijske igre u Riju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska je pobjedom nad Italijom (84-78) u Torinu izborila nastup na Olimpijskim igrama u Riju. Izbornik Aco Petrović nije krio sreću.

„Naravno da sam sretan zbog toga, ali i zbog hrvatske košarke koja u zadnje 22 godine pati. Nakon 1995. nismo bili među tri najbolje momčadi u Europi“, izjavio je Aco Petrović nakon utakmice.

Aco je postao izbornik nakon što su trojica trenera odbili preuzeti reprezentaciju.
„Kad su oni odbili, meni su rekli da nešto probam napraviti u tri tjedna. Nitko u nas nije vjerovao. Pokazali smo da možemo.“

Petrović je najavio:
„Ova Hrvatska igrat će drugačije nego što su svi navikli, igrat će paklenu obranu. Nisam vidio da jedna hrvatska momčad ovako igra obranu u četiri utakmice zaredom. Igrali smo kao NBA momčad. Igračima poput Simona, koji ima 31 godinu, to će biti posljednja šansa za nastup na Olimpijskim igrama“, kazao je Petrović pa pojasnio poteze u završnoj fazi odlučujuće utakmice s Talijanima.

„U ključnim trenucima pustio sam Šarića na poziciju razigravača. I pogledajte što je napravio. I ne samo on, Bogdanović, Simon... Svi su odradili svoj posao vrhunski.“

Petrović je „okrznuo“ kolegu na klupi talijanske reprezentacije.
„Messina sutra ide u San Antonio po svoj bogati ugovor, ja nisam došao ovdje zbog novca, došao sam besplatno. Osjećao sam da moram vratiti nešto hrvatskoj košarci.“

Petrović je podcrtao:
„Mi smo Grčku i Italiju razbili taktički, to nitko ne može osporiti. I zato sam ponosan.“

Koga će izbornik izbornik voditi u Rio?
„U velikoj sam dilemi. Trebam promijeniti dva ili tri igrača, ali možda neću nikoga mijenjati. Oni su ostali zajedno ovih mjesec dana dok nitko nije vjerovao u njih. Moram napraviti rotaciju, ali ne mogu okrenuti leđa ovim igračima“, zaključio je Petrović.

Darko Planinić je dodao:
„Jako teška utakmica za nas. Italija je vrlo dobra momčad, posebno kod kuće. Ali vjerovali smo u nas i u naše kvalitete i to smo pokazali. Presretan sam.“
Planinić se prometnuo u junaka utakmice.
„U svakoj utakmici pokušam dati sve od sebe, igram žestoko u napadu i obrani, ali ovo je momčadska pobjeda“, zaključio je Planinić.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider