Košarka
SPORTOVI
Košarka
Nahvalio Bendera

Aco nakon Mađarske: "Nemam problema priznati da smo igrali loše"

Hrvatski košarkaši osvojili su dva startna boda na EuroBasketu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska košarkaška reprezentacija u posljednjoj četvrtini prve utakmice na EuroBasketu slomila je otpor Mađarske i osvojila prve bodove.

Izbornik Aleksandar Petrović nije mogao biti zadovoljan igrom.

"Probleme koje smo imali na pripremama postali su i problemi na današnjoj utakmici. Osjetila se tenzija i odmah na startu su nam uzeli deset lopti. Nikako nismo uspjeli doći do tog samopouzdanja i nismo mogli trčati", rekao je Aco u mix-zoni nakon utakmice:

"Nemam nikakvog problema s time da kažem kako smo igrali loše, no pobjeda je tu i sutra idemo dalje. Žao mi je što smo morali u prvoj utakmici zatvarati zadnju četvrtinu s dvije četvorke. U tom trenutku više nije bilo izbora i morali smo skinuti te tenzije. Nakon toga smo Mađarima dopustili da nam daju pet koševa."

Najveći problem u igri Hrvatske na startu EuroBasketa bio je obrambeni skok.

"Nama je problem ako ne možemo trčati. Naši najbolji skakači na današnjoj utakmici su bili vanjski igrači. Činjenica je da će nam i više odgovarati profili petica koji igraju u Španjolskoj, Crnoj Gori i daljnjim utakmicama. Onog trenutka kada smo krenuli braniti pick s dvije četvorke, onda je to puno bolje izgledalo", kazao je Aco, zaključivši:

"Bender nam je puno pomogao"

"Moramo početi skakati i to kvalitetnije braniti. Sreća je da se Bender timski dobro uklopio u ovu petorku koja je završila utakmicu. Moramo i reći kako smo jedino mi bili danas pod pritiskom, jer od Mađarske nitko nije očekivao ništa."

Aco je posebno odlučio apostrofirati ulogu Dragana Bendera.

''Bender nam je puno pomogao. Naravno, dečko ima 19 godina i moramo biti strpljivi. Žao mi je što utakmica nije bila malo drugačija, no jednostavno nas je njihov skok u napadu iskasapio. Nisam mogao razmišljati o Benderu nego sam morao vratiti Šarića, koji u prvom ulasku nije ni bio na utakmici. Međutim, stabilizirao je igru u zadnjoj četvrtini.''
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider