Košarka
SPORTOVI
Košarka
Dovodi i Novosela

Acina revolucija u BiH: Želim da mladi više ne igraju za druge zemlje

Novi izbornik košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Aleksandar Petrović, kojeg je Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH imenovao na tu funkciju prije dva dana, održao je konferenciju za medije na kojoj se obratio bosansko-hercegovačkoj javnosti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Aco je govorio o svojim ciljevima, a senzacionalno je najavljeno uključivanje legendarnog Mirka Novosela u rad reprezentacije Bosne i Hercegovine.

''Preuzeo sam košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine jer sam zaista uvjeren da ovaj tim ima potencijal za velike stvari. Financije mi u ovom slučaju nisu igrale ključnu ulogu. Jedan je od prvih ciljeva djelomično pomlađivanje selekcije koje se mora odraditi. Moram istaknuti da sam odlučio u stručni stožer reprezentacije pozvati i legendu Mirka Novosela, čovjeka iz Hall of Famea i osvajača 39 medalja s najvećih natjecanja. Još nismo definirali u kojem će se svojstvu Novosel nalaziti u reprezentaciji BiH, ali je definitivno velika korist da je s namarekao je Petrović.

Petrović se potom osvrnuo i na potencijalne nove reprezentativce Bosne i Hercegovine.

''Mnogi su mladi košarkaši, pogotovo iz Hercegovine, odlučili nositi dres drugih država, pa i Hrvatske. Želja mi je da se to promijeni. Želimo otvoriti prostor mladim igračima da svoju sreću traže pod okriljem ove reprezentacije. Želim da jedini razlog za izbor selekcije budu sportski, a nikako politički motivi. Mene je Upravni odbor KSBiH na mjesto izbornika izabrao jednoglasno i to govori u prilog tome da nam je cilj osloniti se na sportske motive'', dodao je Petrović, koji je vrlo dobro upućen u kandidate za reprezentaciju BiH.

''Raduje me što naši reprezentativci briljiraju u svojim klubovima i što su u ovoj sezoni napravili velike iskorake. Prije svega bih izdvojio Teletovića, zatim Đedovića, a uz njih, Domercant nije slučajno nagrađen titulom MVP-a za siječanj u Euroligi, te Pašalića'', rekao je Petrović i naglasio da će razgovarati sa svakim reprezentativcem, pa čak i s nekim potencijalnim, kako bi u kvalifikacijama za Eurobasket selekcija BiH bila još jača. (VLM)

Više o

Nastavi čitati

Nastavi čitati