Košarka
SPORTOVI
Košarka
Florence zabio 26 koševa

ABA liga: Prva gostujuća pobjeda Cibone

Košarkaši Cibone svladali su u subotu Sutjesku u Nikšiću sa 80-68 (20-19, 24-21, 18-19, 18-9), te u 9. kolu regionalne ABA lige stigli do svoje prve ovosezonske gostujuće pobjede u ovom natjecanju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Cibona je dobrim dijelom utakmice vodila i samo sredinom treće četvrtine imala stvaralčku stanku u kojoj su domaći košarkaši serijom 11-2 stigli do prednosti 55-51 u 27. minuti. No, Cibona se uspjela brzo oporaviti i već do kraja treće dionice vratiti vodstvo (60-59) te u posljednjih sedam minuta serijom 18-5 stići do uvjerljive pobjede na kraju.

Do četvrte pobjede u ABA ligi 'vukove' su predvodili James Florence s 26 koševa te po četiri skoka i asistencije, Ante Žižić s 21 poenom i osam skokova, te Marko Jagodić-Kuridža s 15 koševa, pet skokova i pet asistencija. Strijelce Sutjeske predvodili su Albijanić sa 16 i Pavličević s 13 poena.

Cibona se ovom pobjedom pridružila skupini klubova s četiri pobjede i pet poraza u kojoj su još Zadar, Igokea i Metalac. Sutjeska je na začelju ljestvice s dvije pobjede iz devet utakmica.

Od hrvatskih predstavnika u 9. kolu će na teren još Cedevita koja u nedjelju (19 sati) u Domu sportova dočekuje Mega Leks.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider