Košarka
SPORTOVI
Košarka
Sastali se predstavnici klubova

ABA liga najavila strukturalne promjene

Čelnici ABA lige i klubova koji se u njoj natječu održali su sastanak u Beogradu na kojem su dogovorili pokretanje postupaka za promjenu vlasničke i upravljačke strukture regionalne lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Klubovi i vodstvo ABA lige dali su si u zadatak da do 5. svibnja izrade prijedlog normativnih akata kojima bi bila omogućena reorganizacija najkvalitetnijeg regionalnog košarkaškog natjecanja.

"Dogovorene promjene će za posljedicu imati daljnje unaprijeđenje i modernizaciju ABA lige u pravcu jačanja pozicije klubova kao osnovnih nosilaca aktivnosti u ABA ligi. Nova struktura bit će napravljena po ugledu na Euroligu, odnosno vlasnička i upravljačka struktura bit će u rukama klubova", stoji u priopćenju koje su potpisali vodeći ljudi tvrtke Sidro koja je dosad upravljala ligom i predstavnici 11 od 14 klubova koji su se u ABA ligi natjecali ove sezone.

Među potpisnicima nema bosansko-hercegovačkog predstavnika Igokee, bugarskog Levskog i mađarskog Szolnokija.

Plan transformacije bit će predstavljen na sljedećem sastanku Skupštine klubova koji mora biti održan najkasnije do 15. svibnja. Sve promjene moraju biti završene i primjenjene do početka sezone 2015/16., odnosno najkasnije do 15. srpnja, za kada je predviđen ždrijeb i formiranje kalendara natjecanja za sljedeću sezonu.

Predstavnici klubova su konstatirali da je ABA liga dala veliki doprinos afirmaciji i podizanju kvalitete košarke u regiji, te da liga predstavlja opći interes svih klubova koji su kroz sudjelovanje u njoj ostvarivali pravo sudjelovanja u najznačajnijim europskim natjecanjima, što je postavljeno kao jedan od prioriteta i u sljedećem razdoblju.

"Klubovi su uvjereni da će nacionalni Savezi podržati transformaciju ABA lige i tvrtke ABA Sidro d.o.o, kako bi sačuvali regionalno natjecanje koje je u zajedničkom interesu košarke u regiji", zaključuje se u priopćenju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider