Košarka
SPORTOVI
Košarka
raspad u nastavku

Zadar igrao 20 minuta, a onda doživio debakl u Beogradu

Utakmica na Badnjak nije najbolje prošla za košarkaše Zadra...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Zadra doživjeli su uvjerljiv poraz u 16. kolu ABA lige na gostovanju kod Crvene zvezde u beogradskom Pioniru, gdje je u četvrtak aktualni prvak ovog natjecanja svladao Zadrane s 83-57 (20-20, 15-15, 23-8, 25-14).

Zadarska momčad odigrala je vrlo dobro u prvom poluvremenu utakmice, u kojem su na početku druge četvrtine imala i prednost od šest koševa (26-20). Do kraja poluvremena domaća momčad je uspjela izjednačiti te su Zadrani na veliki odmor otišli s obećavajućih 35-35. No, u nastavku dvoboja uslijedio je potpuni raspad u igri Zadra.

Srpski predstavnik u Top 16 Eurolige u trećoj četvrtini je dopustio zadarskim košarkašima samo osam poena, a ukupno 22 u drugih 20 minuta, dok su sami ubacili 48 koševa te na kraju uvjerljivo stigli do svoje 12. pobjede u novoj sezoni regionalnog natjecanja. Tom pobjedom košarkaši Crvene zvezde zadržali su priključak s vodećim dvojcem, Cedevitom i Budućnosti, koji ima po 13 pobjeda, s tim da Podgoričani imaju utakmicu manje.

Za pobjedu nad Zadrom u beogradsko sastavu najzaslužniji su bili Nijemac Maik Zirbes s 15 koševa, Amerikanac Quincy Miller s 13 poena te Stefan Jović koji je uz osam koševa imao 10 asistencija. Kod Zadrana su najbolji strijelci bili Ivan Marinković s 15 koševa te Drago Pašalić i Filip Kraljević sa po 10 poena, dok je Lovre Bašić uz osam koševa podijelio devet asistencija.

Zadrani su ostali na sedam pobjeda uz devet poraza te su trenutno na osmom mjestu ljestvice ABA lige. U 17. kolu Zadrani će u ponedjeljak, 28. prosinca, ugostiti Budućnost.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider