Košarka
SPORTOVI
Košarka
Na krilima Nurkića

Cedevita upisala vrijednu pobjedu kod Krke

U sklopu 15. kola regionalne košarkaške ABA lige Cedevita je gostovala u Sloveniji kod Krke, te upisala vrijednu pobjedu 65-64...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Cedevita je pobjedu ugrabila u posljednjoj minuti susreta kada je preko Ivana Ramljaka (koš + slobodno bacanje) i Marina Baždarića napravila seriju 5-0, te zaostatak od 60-61 pretvorila u 65-61. Edo Murić je u posljednjoj sekundi uspio zabiti tricu za smanjenje na 65-64, ali vremena za ništa drugo nije bilo.

Inače, spomenimo da je Krka vodila glavnu riječ tijekom većine utakmice, pogotovo u prvom poluvremenu. Imala je najviše osam poena razlike, ali se Cedevita svaki put znala priključiti, a upornost joj se u konačnici i isplatila.

Jusuf Nurkić predvodio je strijelce zagrebačke momčadi s 14 poena, dok je Baždarić pridodao 13, a Allan Ray 12 koševa. Kod domaćina je Murić bio jedini dvoznamenkasti kada su poeni u pitanju (12).

Cedevita je pobjedom barem privremeno preuzela vrh prvenstvene ljestvice s 26 bodova. Bod manje, ali i utakmicu manje ima drugoplasirana Crvena zvezda, koja u nastavku dana igra protiv Igokee. (TS)

ABA liga, 15. kolo:

Krka – Cedevita 64-65

Crvena zvezda – Igokea (kasnije)

Cibona – Olimpija

Široki – Radnički

Redoslijed: 1. Cedevita 11-4, 2. Crvena zvezda 11-3, 3. Partizan 10-4, 4. Budućnost 9-5, 5. Cibona 8-6...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider