Košarka
SPORTOVI
Košarka
Dominantni centri

Cedevita razbila Zadar i nastavila juriti vodeću Zvezdu

Košarkaši Cedevite lakoćom su ostvarili pobjedu ove subote, u 16. kolu regionalne ABA lige. Na domaćem je parketu Cedevita razbila Zadar sa 83:59.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako je bilo teško očekivati hrvatski derbi, s obzirom da se kaže kako je za derbi potrebno dvoje, ipak se mislilo da bi Zadar mogao pružiti barem nešto jači otpor. No, ništa nije bilo od toga, posebno u drugoj i trećoj četvrtini u kojima je Zadar napadački zakazao (po devet poena u svakih od tih deset minuta). Tada je Cedevita napravila veliku razliku i potom je rutinirano čuvala do kraja.

Centri Cedevite su bili najveći Zadrov problem: Jusuf Nurkić je ubacio 15 poena uz šest skokova, a Miro Bilan 14 uz devet skokova. Kod Zadra je Ivan Batur s 13 poena bio prvi strijelac.

Široki i dalje ostaje na samom dnu ljestvice, a ove je subote poražen u Ljubljani kod Olimpije 77:62. Od hrvatskih košarkaša u Širokome vrijedi ovom prilikom istaknuti tek Josipa Mikulića koji je za 14 minuta postigao 11 poena uz jedan skok.

Vodeća Crvena zvezda (omjer 13-3) je gubila gotovo cijelu utakmicu kod Radničkog, ali je na kraju uspjela okrenuti rezultat i slaviti 78:73.

ABA liga, 16. kolo:

Cedevita - Zadar 83:59

Olimpija - Široki 77:62

Radnički - Crvena zvezda 73:78

Budućnost - MZT Skopje (kasnije)

Redoslijed: 1. Crvena zvezda 13-3, 2. Cedevita 12-4, 3. Partizan 11-4 (-1), 4. Budućnost 10-5 (-1), 5. Cibona 10-6..., 12. Zadar 5-11...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider