Košarka
SPORTOVI
Košarka
Derbi ABA lige

Cedevita vjeruje u pobjedu protiv Crvene zvezde u Beogradu

Cedevitu u Beogradu očekuje prva utakmica polufinala doigravanja u ABA ligi protiv aktualnog prvaka Crvene zvezde.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Cedevite u utorak (18.45 sati) će u beogradskoj dvorani Pionir odigrati prvu utakmicu polufinala doigravanja u ABA ligi protiv branitelja prošlogodišnjeg naslova Crvene zvezde, a trener hrvatskog prvaka Veljko Mršić vjeruje da su dobra obrana i pametna igra u napadu recept koji može njegovoj momčadi donijeti pobjedu koja bi ih približila finalu.

"Trebamo odigrati dobru utakmicu u svim aspektima, obrambeno prije svega. U napadu moramo biti pametni, odgovoriti na njihovu agresivnost i imati što manje izgubljenih lopti. Tako možemo doći u priliku pobijediti", rekao je trener Cedevite Veljko Mršić u ponedjeljak uoči puta u Beograd.

Bit će to četvrti ovosezonski ogled suparnika koji su se prošle godine borili za naslov prvaka ABA lige, kad su Beograđani u četiri utakmice finalne serije stigli do svog prvog trofeja u regionalnoj ligi. U ovoj sezoni Cedevita je svladala momčad Dejana Radonjića u oba dvoboja odigrana u ABA ligi, dok su Beograđani uvjerljivo slavili kao domaćini u euroligaškom ogledu.

"Dosta su promijenili momčad, naročito u odnosu na prvu utakmicu u Zagrebu. Par dana prije naše druge utakmice u ABA ligi došli su im Kinsey i Micić, koji su izuzetno važni igrači, ali tada još nisu bili uigrani, i mi smo to iskoristili. Sad igraju dobro, mi smo u Euroligi izgubili šest utakmica zaredom. No, to nam je dobra škola. Dižemo se i očekujem da ovu utakmicu odigramo stvarno dobro i mislim da imamo šansu pobijediti", optimistično je ustvrdio Cedevitin trener.

Crvena zvezda je u posljednja dva kola ABA lige prestigla Cedevitu i osigurala prednost domaćeg terena za polufinalnu seriju, ali Mršić ne smatra to hendikepom za svoju momčad.

"Treba dobiti dvije utakmice. U Beogradu nije lako igrati, ali mi smo više puta ove sezone pokazali da možemo igrati dobro u gostima. U Euroligi smo više utakmica dobili u gostima, nego u Zagrebu. To sigurno neće biti odlučujući faktor", tvrdi Mršić koji za prvu utakmicu na raspolaganju neće imati ozlijeđenog Amerikanca Henryja Walkera.

Uoči početka doigravanja ABA liga je objavila dobitnike priznanja za ostvarenja u regularnom dijelu sezone. Miro Bilan je osvojio nagradu za najkorisnijeg igrača lige, a Cedevita je jedina imala dvojicu igrača u najboljoj petorci lige, gdje se kapetanu Bilanu pridružio i razigravač Jacob Pullen.

"Umnogome za to mogu zahvaliti suigračima i stručnom vodstvu, što su mi omogućili da se nađem u toj poziciji. No, to neće značiti ništa, ako ne uspijemo pronaći način kako pobijediti Zvezdu i probiti se u finale", rekao je Amerikanac s gruzijskom putovnicom u čijim je rukama ključ Cedevitine napadačke ubojitosti, a s njim se složio i trener Mršić:

"Lijepa su to priznanja za sve u klubu. No, u sportu ne postoji jučer. Treba to potvrditi i u utorak na parketu."

Pullen je uvjeren da Cedevita može još jednom ove sezone iznenaditi Crvenu zvezdu.

"Možemo im dobro parirati. Već smo im zadavali probleme našom 'pick and roll' igrom i brzim kontranapadima. Uspijemo li odigrati dobro u obrani, možemo ih opet pobijediti."

Prva utakmica u seriji na dvije pobjede na rasporedu je u utorak (18.45 sati), a Cedevita će Crvenu zvezdu ugostiti tjedan dana poslije, 22. ožujka u Domu sportova (20 sati). Bude li potrebno, odlučujuća utakmica bit će odigrana u Beogradu, najkasnije 28. ožujka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider