Košarka
SPORTOVI
Košarka
Bilan i Pullen najbolji

Cedevita s pola gasa protiv Sutjeske najavila gradski derbi

U susretu 15. kola regionalne ABA lige košarkaši Cedevite su u KC Dražen Petrović pobijedili Sutjesku 73:50 ostvarivši osmu uzastopnu pobjedu, te 12. ove sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Premda je igrala protiv posljednje momčadi lige, Cedevita je ozbiljno odradila utakmicu i nije dozvolila nikakvo iznenađenje.

Momčad Veljka Mršića je dobila sve četiri četvrtine za ukupno +23 koša razlike.

Cedevitu su do pobjede predvodili Miro Bilan sa 15 koševa i 13 skokova, Jacob Pullen sa 10 koševa i pet asistencija, te William Walker s devet koševa i četiri skoka, dok su Luka Babić i Fran Pilepić dodali po osam koševa. U gostujućim redovima najefikasniji su bili Nikola Pavličević sa 17 koševa i Nemanja Vranješ sa 12 koševa.

Preostala dva hrvatska predstavnika u ABA ligi Cibona i Zadar svoje su utakmice ovog kola odradili u subotu. Cibona je u Celju pobijedila Tajfun 74:52, dok je Zadar kod kuće izgubio od Krke 67:74.

Cedevita je ovom pobjedom preuzela vodstvo na ljestvici sa 27 bodova, Budućnost je druga sa 26 bodova i utakmicom manje, a na trećem mjestu je Crvena zvezda sa 25 bodova koliko ima i Mega Leksa na četvrtoj poziciji. Zadar je peti sa 22 boda, Cibona je na 11. poziciji sa 21 bodom, a na začelju je Sutjeska sa 19 bodova.

Iduće kolo ABA lige kreće već za dva dana hrvatskim derbijem između Cibona i Cedevite, dok će Zadar u četvrtak gostovati kod Crvene zvezde. 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider