Košarka
SPORTOVI
Košarka
Sjedište u Zagrebu

ABA liga će opstati, ali u vlasništvu klubova

Regionalna ABA Jadranska košarkaška liga nastavit će djelovati, ali po promijenjenim uvjetima i od sljedeće sezone u stopostotnom vlasništvu klubova, dogovoreno je na sastanku čelnika lige u utorak u Zagrebu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Preustrojena regionalna ABA liga imat će 12 klubova koji će ujedno biti i vlasnici, a dosadašnji vlasnik tvrtka Sidro d.o.o. ostaće u službi nove lige. Novi koncept ABA lige napravljen je da zadovolji kriterije Međunarodnog košarkaškog saveza (FIBA), koja je nedavno upravo zbog vlasničkih odnosa odbila priznati ovo natjecanje.

FIBA je pritom zaprijetila nacionalnim savezima suspenzijom, ukoliko klubovi iz regije nastave igrati ABA ligu, koja je u zadnjih desetak godina okupljala klubove iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, BiH, Makedonije i Crne Gore, uz povremena sudjelovanja čeških, mađarskih, bugarskih i izraelskih klubova.

Saznaje se da će sjedište lige biti u Zagrebu, a predsjednik će biti Dragan Bokan iz podgoričke Budućnosti. Na sastanku u Zagrebu nazočili su članovi vodstva lige, klubovi sudionici i predstavnici nacionalnih Saveza.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider