Tenis
SPORTOVI
Tenis

Karlović i Ljubičić dolaze u Umag

Najbolji hrvatski tenisači Ivo Karlović i Ivan Ljubičić nastupit će na 19. izdanju ATP Studena Croatia Open turniru što će se od 14. do 20. srpnja održati u Umagu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na novinskoj konferenciji u Zagrebu direktor turnira Slavko Rasberger požalio se na neke objektivne probleme glede ovogodišnjeg turnira, budući da je ATP kalendar zgusnut zbog Olimpijskih igara u Pekingu u kolovozu.

"Lista igrača nije toliko bistava kao prošlogodišnja, ali će svi koji dođu u Umag vidjeti vrhunske igrače na čelu sa dvojicom trenutno najboljih hrvatskih - Karlovićem i Ljubičićem. Umag ove godine zbog OI u Pekingu ima nesreću sa terminom, jer se u istopm tjednu igraju još četiri turnira, a već 21. srpnja započinju dva "Super 9" turnira u Kanadi i SAD. Ipak, imena poput peterostrukog pobjednika i branitelja naslova Carlosa Moye, koji po 14. put zaredom dolazi u Umag, te Rusa Igora Andrejeva, Argentinca Guillerma Canasa, Talijana Fillipa Volandria, Španjolca Fernanda Verdasca, Čileanca Nicolasa Massua i ostalih garantiraju još jedan vrhunski doživljaj", kazao je direktor Rasberger.

Osim Karlovića i Ljubičića, u glavnom turniru će po rankingu zaigrati i Roko Karanušić, još jednu pozivnicu će dobiti hrvatski tenisač, kao i novo ime koje obećava.

"Radi se o Litvancu Ricardasu Berankisu, juniorskome pobjedniku US Opena, kojemu sam na nagovor ATP-a dao pozivnicu, a da mu ne mogu zapamtiti ni ime. No, slično je bilo i prije pet godina kada sam također dao pozivnicu nepoznatome 17-godišnjem mladiću koji se zvao Rafael Nadal", dodao je Rasberger, koji je pravi spektakl najavio za sljedeću godinu.

"Umag 2009. će biti spektakularan jer ću dovesti Nadala, Đokovića i Marija Ančića. Naš termin će sljedeće godine biti kudikamo povoljniji i bit će puno više prostora za dovođenje igrača negoli je to slučaj ove godine".

Novinskoj konferenciji u hotelu Westin nazočili su ministar turizma Damir Bajs, posebni izaslanik Predsjendika Republike Željko Mataja, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, predsjednik Hrvatskog teniskog saveza Radimir Čačić, te predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša, koji je umaški turnir nazvao "jedinstvenim sportskim događajem na svijetu i turnirom sa ljudskim likom gdje je u svakom trenutku moguća interakcija gledatelja i igrača".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider