Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Indija-Hrvatska-Japan

Indijski strijelci se dva mjeseca pripremali za Tokio u Zagrebu: "Isprobali smo sve restorane u okolici"

Prevalit će više od devet tisuća kilometara do Lijepe naše i natrag.

Trinaest najboljih indijskih strijelaca više od dva mjeseca pripremalo se u Zagrebu za Olimpijske igre u Tokiju. Kad je Indija u svibnju završila u korona-karanteni, pripreme su došle u pitanje, pa su za pomoć nazvali našeg olimpijca Petra Goršu.

"Mene je osobno predsjednik indijske federacije 5. svibnja (to je, sjećam se, bila nedjelja kasno navečer) nazvao i pitao me slušaj, Petre, imamo problem,“ zaočeo je naš olimpijac za Novu TV.

Indijski strijelci u Zagrebu - 2 Indijski strijelci u Zagrebu - 2 (Foto: GOL.hr)

Petar je predložio Zagreb, a Indijci prihvatili. Dakle, najprije su letjeli više od pet tisuća kilometara u Zagreb, pa će sad u kontra-smjeru: više od devet tisuća kilometara za Tokio! Ali, kažu: vrijedilo je.

"Sad, uoči puta u Tokio, svi smo jako dobro pripremljeni. Mnogo hvala Zagrebačkom streljačkom savezu na tome što su nam omogućili da budemo ovdje. Bilo je zaista lijepo. Osjećali smo se kao kod kuće“, rekao je indijski streljački reprezentativac Rahi Sarnobat.

Indijski strijelci u Zagrebu - 3 Indijski strijelci u Zagrebu - 3 (Foto: GOL.hr)

Više od dva mjeseca u drugoj kulturi, od prehrane pa dalje, nije mala stvar za pripreme vrhunskih sportaša.

"Hrvatska hrana, osobito ova lokalna, sjajna je. Isprobao sam gotovo sve restorane u okolici. Bilo je vrlo ukusno. Nismo imali nikakvih problema s hranom, kao ni sa smještajem. Bilo je savršeno“, rekao je indijski reprezentativac u streljaštvu Sanjeev Rajput.

Upravo naši sugovornici, Sanjeev i Rahi, među glavnim su indijskim adutima za medalje u Tokiju pa ako medalja bude i u Tokiju, one će (nekim malim dijelom!) biti i naše! A na Petru Gorši i ostalim našim sjajnim strijelcima je da to naprave za Hrvatsku!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider