Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
"imali smo kratki sastanak"

Dalić za Novu TV nakon prospavane noći: "Nismo bili dobri. Preuzimam svu odgovornost"

Izbornik Zlatko Dalić preuzeo je odgovornost na sebe nakon poraza od Mađarske i priznao da igra nije bila na nivou.

Zlatko Dalić i Vlado Boban (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Izbornik Zlatko Dalić prespavao je neočekivani poraz od Mađarske u 2. kolu skupine E kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo 2020. godine. Kako o toj utakmici razmišlja dan nakon nje otkrio je reporteru Dnevnika Nove TV Vladi Bobanu.

Dalić priznao da igra nije bila dobra, ali obećava bolju Hrvatsku

"Ovaj nam poraz nije dobro legao. Činjenica je da u ove dvije utakmice nismo igrali dobro. Azerbajdžan smo dobili na strpljivost i kvalitetu, individualnu igru, ali igra nije bila dobra. Protiv Mađarske je bilo dobro prvih 30-ak minuta, ali nakon toga smo pali. Idemo dalje, ne gubimo glavu, dalje je sve na meni da popravim ovo, jer to je moj posao", rekao je Dalić prije napuštanja Budimpešte u ponedjeljak.

* Igrači su duže ostali u svlačionici nakon utakmice. Je li bio neki sastanak u pitanju ili jednostavno čekanje da emocije prođu kroz njih?

"Napravio sam kratak sastanak i rekao im da je poraz dio sporta, da je bolje kiksati sada nego kasnije, ali i da dignu glavu gore i da idemo dalje."

Vatreni primili 25 golova u 15 utakmica

Nakon utakmice protiv Argentine na Svjetskom prvenstvu Hrvatska je primila 25 golova u 15 utakmica.

"Imamo najviše problema u segmentu igre koji nas je krasio u Rusiji. Ostali smo bez prvog vratara (Subašića), bez obojice bekova (Vrsaljko i Strinić), obojica stopera nisu u najboljoj formi. Opet kad pogledate naše utakmice nisu bile protiv slabih protivnika, već vrhunskih reprezentacija. Nažalost nemamo vremena raditi na obrani iz prekida, ali nadam se da ćemo na idućem okupljanju imati više vremena za taj segment igre."

Obrana je najveći problem

* Hoće li Lovre Kalinić i dalje biti prvi izbor na golu?

"Neću to sada komentirati. Proanalizirat ćemo to. Bio je prvi vratar, ako ga maknemo s gola, Livaković kiksa onda smo izgubili obojicu. Sve što je bilo ja ću preuzeti odgovornost."

Hrvatska je uoči ove dvije utakmice imala jako puno problema s ozljedama igrača.

"Neću nabrajati koga nema i to naglašavati. Dovoljno je reći da uoči ovih utakmica Lovren nije igrao dva mjeseca i da još neki igrači zbog ozljeda nisu igrali dio sezone... To je taj problem koji se događa u kvalifikacijama", rekao je Dalić.

* Ima li neki novi igrač koji dolazi?

"Moramo ga naći. Moramo osvježiti ekipu. Dolaze mlađi koji tjeraju stare da rade još više."

Cijeli razgovor s izbornikom Hrvatske Zlatkom Dalićem pogledajte u priloženom videu.

Pogledajte sažetak utakmice utakmice Mađarska - Hrvatska Rebić zabija gol Mađarskoj za 1:0

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider