Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Brzo će Liga nacija

Dalić u Dnevniku Nove TV poslao poruku igračima: "Ovo je team building, ali i natjecanje za dres"

Reporter Dnevnika Nove TV Milan Stjelja u Katru je razgovarao s izbornikom Zlatkom Dalićem.

Ova katarska turneja za Vatrene se pokazuje kao pun pogodak, prvenstveno zbog aklimatizacije. Upoznali su se sa specifičnim katarskim vremenom, ali nije samo to jedan veliki plus, nego i to što u ovakvim rijetkim situacijama igrači se mogu družiti, učvrstiti prijateljstva, stvoriti nova, a za to baš i nema prilike onda kada su stres i pritisak veliki.

Uoči utakmice Hrvatska - Bugarska porazgovarali smo s izbornikom Zlatkom Dalićem.

Očekujete li nekogi grača iz ove 'druge postave' da posebno iskoči u nadolazećem susretu?

"Ovo nije druga, ovo je Hrvatska i to sam danas dečkima rekao. Dobit će šansu svi ti igrači koji su došli na put. Ja jesam rekao da je ovo team building, ali s druge strane ujedno je i natjecanje za dres, da vidimo njihovu kvalitetu. Do Lige nacija ima još manje od tri mjeseca, pratit ćemo njihove igre, njihovu formu i mislim da je ovo lijepa šansa."

Dalić: Pašalić ima stil kao rijetko koji igrač

Mario Pašalić ima jedan poseban set kvaliteta. Jeste li razmišljali o tome da ga koristite na poziciji napadača?

"Mario ima tu osobinu da ulazi u prazan prostor, da to koristi, ima taj osjećaj i to je jako dobro za njega. On je jedan od rijetkih igrača koji ima takav stil igrača, on je u mojim najozbiljnijim razmišljanjima. Ja ga želim staviti tamo gdje je on najbolji, a to je u veznom redu."

Apostrofirali ste odličnu atmosferu koja vlada u reprezentaciji. Je li ju malo poremetio onaj pogodak primljen u 91. minuti utakmice protiv Slovenije?

"Nikako to nije utjecalo, žao nam je svima zbog tog primljenog gola. Mene stvarno veseli atmosfera u reprezentaciji, posebno mi je drago što nitko od ovih starijih igrača, koji su imali pravo na to, nije zatražio da ode ranije kući. Svi su ostali ovdje i to je ono što mi se sviđa."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
🎩🪄
Bliži nam se i sljedeći ciklus Lige nacija... 🇭🇷🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿
Bjelica objasnio... 🤝😉

📸: Cropix
Ćiro fališ... Al' galvanizirani smo, ne brini! 🖤⚽

📸: Cropix/Hrvatska pošta