Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Izbornik otvoreno

Dalić u Beču najavio promjene u postavi Vatrenih i poručio: "Tražim rješenje za centarfora"

Izbornik Zlatko Dalić je najavio utakmicu Austrija - Hrvatska koja se igra u sklopu šestog kola skupine A1 Lige nacija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na redovitoj konferenciji za medije izbornik Zlatko Dalić iznio je svoja posljednja razmišljanja uoči utakmice Austrija - Hrvatska.

"Imamo veliku priliku, a za nju smo se sami izborili. Najvažnije je da sami odlučujemo o sebi. Moramo posao odraditi do kraja, a ne čekati što će napraviti Francuzi. Bilo bi lijepo završiti ovaj ciklus s pobjedom prije Svjetskog prvenstva", rekao je Dalić i potvrdio informaciju koja sve navijače Vatrenih najviše zanima.

"Da, bit će promjena u momčadi u odnosu na utakmicu s Danskom. Mi smo ovdje došli s više ciljeva. Prvi je da osvajanje prvog mjesta u skupini, a drugi je da isprobamo i neke druge opcije jer baš i neće biti vremena za isprobavanje prije Svjetskog prvenstva", izjavio je Dalić i otkrio neke detaljnije stvari:

"Josip Šutalo je dobio udarac, bio je na snimanju, ništa strašno, ali vidjet ćemo. Martin Erlić se tek vratio i vidjet ćemo koliko je pametno koristiti ga. Osvježit ću ekipu, ali isto tako moramo biti i maksimalno trkački spremni za ono što nas čeka."

"Formacija će biti 4-3-3"

Što se tiče plana za utakmicu s Austrijancima, izbornik je rekao:

"Kad smo igrali s njima u Osijeku, prelako su nas iskontrirali, stajali smo preduboko i preširoko. Sad mora biti puno bolje, puno kompaktnije i agresivnije. Formacija? Igrat ćemo 4-3-3 jer kad imaš ovakav vezni red onda moraš težiti igri i kroz posjed stvarati šanse. Od toga nećemo odustati jer to je naša snaga. Puno smo opasniji kad igrači iz vezne linije ne moraju natrag po loptu u obranu."

Jedno od pitanja koje je postavljeno Daliću odnosilo se na poziciju centralnog napadača. Brine li ga to što se nitko nije isprofilirao kao udarni centarfor?

"Četvorica su tu s nama, nemaju svi isti stil, tražit ćemo nešto nešto drugo, ovisno o tome što nam bude potrebno. Nekad nam treba robustan napadač, nekad šmeker, nekad nešto treće... Bio bih sretan kad bih znao tko je broj jedan. Nadam se da će netko iz četverca Kramarić-Petković-Livaja-Budimir iskoristiti šansu."

"Euforija vodi u propast"

Na konstataciju da Hrvatska nikad nije imala niz od tri pobjede protiv najboljih europskih reprezentacija, Dalić je potegao ručnu.

"Moramo stati na loptu. Euforija vodi u propast, tragedija također. Učinit ću sve da to smirim. Lijepo je čuti da ljudi vjeruju u nas, ali mi se moramo dokazivati svaku utakmicu, ne smije biti opuštanja. Moramo se smiriti, biti skromni i ponavljati ovakva izdanja u kontinuitetu."

Smatra li Dalić da ova Hrvatska ima širi kadar igrača nego ona koja je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji osvojila srebro?

"Teško mi je pričati o širini i kvaliteti ekipe kad su onu reprezentaciju složili izbornici prije mene, ja nisam imao nekog velikog udjela u selekciji nego sam vodio te igrače. Ono što sa sigurnošću mogu reći je da, kad bih napravio rezultat u Katru, to bi mi bio draži rad. Isto tako, igrači su sad spremniji nego što su bili u Rusiji jer ipak smo sad usred sezone."

Tablice omogućuje {linkToSofascore}

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider