Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Prva reakcija

Dalić nakon ždrijeba za Novu TV prokomentirao hrvatsku skupinu: ''Oni imaju veliki motiv''

Odmah nakon ždrijeba kvalifikacija za Euro 2020. za Novu TV skupinu je prokomentirao hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

Zlatko Dalić (GOL.hr)

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će protiv Walesa, Slovačke, Mađarske i Azerbajdžana u kvalifikacijama za Euro 2020., odlučeno je u nedjelju ždrijebom u Dublinu.

''Već sam rekao što je naš cilj – proći grupu. Skupina nije ni lagana ni teška, moramo uzeti u obzir svaku ekipu. Možda je sreća što nemamo veća putovanja, pogotovo Slovačka i Mađarska. Wales je kao drugi u skupini, nije to laka momčad, ali ja vjerujem u nas. Mi znamo što hoćemo, a to je biti prvi ili drugi u skupini'', rekao je izbornik Dalić za Novu TV te nadodao:

''Imamo sad još i dva termina za prijateljske utakmice i moramo jako dobro izabrati protivnike. Ponavljam, nije ni teško ni lagano, mi to možemo proći i to je naš cilj.''

Reporter Nove TV Milan Stjelja potom ga je pitao je li onaj ultimativni cilj biti među šest pobjednika skupine pa biti i nositelj na Euru.

''Najvažnije je proći na Euro pa ćemo onda gledati što i kako dalje'', rezonirao je hrvatski izbornik.
Slovačka i Mađarska možda nisu najatraktivniji protivnici, ali to su reprezentacije za koje možemo reći da su potencijalne mine.

''Nikoga ne smijemo podcijeniti. Pogotovo jer smo drugi na svijetu i svi će protiv nas htjeti ići maksimalno. Slovačka ima Škrtela, Škrinjara i Weissa, neke igrače koji su kvalitetni, Hamšika koji je njihov kapetan i s njima neće biti nimalo lagano, kao ni s Mađarima. Imaju veliki motiv. S Azerbejdžanom smo zadnji put tamo igrali 1:1, tako da svakoga moramo uzeti jako ozbiljno'', objasnio je Zlatko Dalić.

Hrvatska je upala u jednu od skupina sa po pet momčadi pa se otvorila prilika i za neke prijateljske dvoboje.

''Svakako u tim utakmicama trebamo tražiti jake protivnike i vidjeti što i kako. Vidjet ćemo kakav će biti raspored kvalifikacijskih utakmica. Možda da je bila ta šesta utakmica pa neki lakši protivnik što ne bi bilo loše za nas, ali u konačnici moramo biti zadovoljni. Već sam rekao, moraju drugi voditi brigu o nama'', zaključio je Dalić.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider