Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
nahvalio pokisle navijače

Dalić zadovoljan samo s jednim dijelom utakmice, otkrio je li ovo nova formacija u kojoj će igrati Vatreni

Izbornik Zlatko Dalić bio je zadovoljan s uvodnih sat vremena utakmice protiv Švedske.

Hrvatska nogometna reprezentacija upisala je prvu pobjedu u drugom izdanju Lige nacija. Na Maksimiru je u sklopu 3. kola pala Švedska s 2:1, a golove za pobjedu postigli su Nikola Vlašić i Andrej Kramarić.

Prvih 60 minuta utakmice bilo je jako dobro, Hrvatska je vodila, a onda je uslijedio period u kojem su Šveđani poravnali i zamalo preokrenuli utakmicu u svoju korist. Izbornik Dalić je bio zadovoljan upravo s tih sat vremena.

Može li Hrvatska nakon dvije pobjede u nizu slaviti i protiv Francuske?

Ukupno glasova:

"Čestitam dečkima i svima onima koji su došli i kisnuli sat vremena. Igrali smo sjajno sat vremena, visoki presing, agresivno, ali onda smo pali. Na kraju moram biti zadovoljan pobjedom."

gol expired Junaci dana: Hrvatski navijači bez majica na kišnom i hladnom Maksimiru divider

Izbornik je iznenadio početnom formacijom u kojoj nije bilo klasičnog napadača.

"Malo smo promijenili stil igre. Svi znaju kako igramo, pa smo nešto htjeli promijeniti. Htjeli smo kontrolu lopte sa četiri jaka igrača u sredini terena i otvoriti prostor za dva brza krilna igrača. Mislim da smo u tom uspjeli. Širili smo švedske stopere i stvorili nekoliko prilika. Mislim da je bilo dobro," pojasnio je svoj potez hrvatski strateg.

Premda se činilo kako Kramarić neće nastuputi zbog problema s ozljedom, napadač Hoffenheima je zaigrao u završnici i prelomio utakmicu svojim golom.

"Krma je opet zabio. Ide ga gol. Ušli smo u rizik s njegovim nastupom, međutim on je napravio svoje. Moram pohvaliti i Perišića koji je odlično sprintao i asistirao za pogodak."

Hrvatskoj sada slijede svjetski prvaci Francuzi. Sprema li Dalić i njima iznenađenje ?

"Znate da nisam sklon iznenađenjima. Vraćamo se našoj formaciji 4-2-3-1. Morat ćemo promijeniti neke igrače jer su se potrošili. Htio bi dobiti Francuze. Dva puta smo od njih izgubili, u finalu svjetskog prvenstva i u Ligi nacija, ali nismo bili lošiji od njih," kazao je Dalić zahvalivši se navijačima koji su po ovom ružnom vremenu stigli na utakmicu.

"Hvala im i svaka im čast što su došli na utakmicu i kisnuli po ovom vremenu," poručio je hrvatski strateg.

Andrej Kramarić Skromni heroj Kramarić pohvalio suigrače, pa poslao zabrinjavajuću poruku: ''Malo me brine…'' divider

Francuska, koja je idući suparnik Vatrenima, je ovog tjedna pobijedila Ukrajinu 7:1.

"Dolaze nam svjetski prvaci. Zadnje dvije utakmice bili smo bolji i izgubili 4:2. Morat ćemo malo promijeniti taktiku, ne možemo dvaput u tri dana igrati ovakvim ritmom."

Za tri dana na Maksimir stiže aktualni prvak svijeta Francuska, koja je prošlog mjeseca slavila u Parizu protiv Vatrenih identičnim rezultatom kao i u finalu Svjetskog prvenstva prije dvije godine - 4:2. 

gol expired Šveđani bruje o nedosuđenom jedanaestercu: "Ako ovo nije penal, moramo mijenjati pravila" divider

 

NAJBOLJI TRENUCI UTAKMICE HRVATSKA - ŠVEDSKA

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider