Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Vatreni za mundijal

Dalić ima 24 sata da prijavi prošireni popis za Katar: Ovo su kandidati za listu od 55 imena

Zlatko Dalić do petka mora poslati prošireni popis putnika za Katar na kojem će biti između 35 i 55 imena. Kasnije će imati još tri tjedna da ga skrati na 26 imena.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dailć do petka, 21. listopada, moraju predati širi popis kandidata za Svjetsko prvenstvo u Katru, a poslije će imati još tri tjedna za konačnu listu.

Ne mora to učiniti samo šef naše nacionalne momčadi, svi izbornici morat će do sutra poslati preliminarni popis na kojem mora biti najmanje 35 imena, odnosno ne više od 55.

Rok za zaključni popis je 14. studeni

Rok za zaključni popis je 14. studeni u 20 sati, a na njemu će biti ukupno 26 nogometaša, što je rekordan broj dozvoljenih putnika na Mundijal u povijesti, međutim u zapisniku će moći biti 26 igrača za svaku utakmicu.

Prisjetite se pobjede protiv Austrije:

Dalić će, dakle, u sljedeća 24 sata poslati svoj prošireni popis kandidata za put na Mundijal, zasad se još ne zna koliko ih i FIFA neće javno objaviti, ali šuška se kako bi Dalić mogao iskoristiti svih 55 mjesta za inicijalnu prijavu.

FIFA uvela ovu praksu zbog gustog rasporeda

FIFA je ovu praksu uvela po ugledu na FIBA-u zbog zgusnutog rasporeda natjecanja i sve češćih ozljeda nogometaša, pa će tako izbornici u slučaju ozljede nekog od mogućih putnika imati već pripremljen "bazen" iz kojeg će moći pozvati zamjene.

Dalić je po objavi svojeg posljednjeg popisa, onog za Ligu nacija, u rujnu najavio kako je to vjerojatno njegov završni popis za put u Katar.

Rujanski popis reprezentacije:

Vratari: Dominik Livaković, Lovre Kalinić, Ivica Ivušić

Braniči: Domagoj Vida, Dejan Lovren, Borna Barišić, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Josip Stanišić, Martin Erlić, Josip Šutalo

Vezni: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Lovro Majer, Luka Sučić

Napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Bruno Petković, Mislav Oršić, Ante Budimir, Marko Livaja

Kandidati za širi popis:

Golmani: Ivo Grbić, Nediljko Labrović, Lovro Majkić, Dante Stipica

Obrana: Duje Ćaleta-Car, Marin Pongračić, Filip Uremović, Domagoj Bradarić, Petar Bočkaj, Hrvoje Smolčić, Dino Mikanović, Dino Perić, Tin Jedvaj, Dario Melnjak, Mario Vušković

Vezni: Luka Ivanušec, Kristijan Jakić, Nikola Moro, Josip Mišić, Ivan Šunjić, Robert Ljubičić, Filip Krovinović, Toma Bašić, Martin Baturina, Mijo Caktaš, Darko Nejašmić, Tonio Teklić

Napadači: Antonio Mirko Čolak, Josip Brekalo, Petar Musa, Stipe Biuk, Dion Drena Beljo, Ante Rebić, Marin Ljubičić

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider