Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
TRAŽI SE TA POBJEDA

Zlatko Dalić danas ima priliku napraviti nešto što nije uspio od nezaboravne 2018. godine

Hrvatska nogometna reprezentacija na Ernst Happel stadionu lovit će četvrtu pobjedu u nizu.

Zlatko Dalić neupitno je ozbiljan kandidat za najuspješnijeg izbornika nogometne reprezentacije Hrvatske do sada. Drugo mjesto na svijetu i prolazak skupine na Europskom zapravo su mnogima dovoljne reference da ga već sad stave na taj tron, ispred njegovog mentora, legendarnog Miroslava Ćire Blaževića (treće mjesto na svijetu i četvrtfinale Eura).

Pobjeda u Beču za Dalićev najbolji niz

Ako izbori Final four Lige nacija, vjerujemo da će tu poziciju preuzeti, a prilika za novi veliki rezultat dolazi za samo dva mjeseca, na Svjetskom prvenstvu u Katru

Za osiguranje Final foura bez gledanja rezultata u Kopenhagenu, gdje se sastaju Danska i Francuska, potrebna nam je današnja pobjeda u Beču, na Ernst Happel stadionu. Ukoliko to Dalić ostvari, doći će do četvrte pobjede u nizu, a to je nešto što nije napravio od nezaboravne 2018. godine.

Što Hrvatskoj treba da bi bila prva u skupini

Naime, tada je Dalić u generalci za Svjetsko prvenstvo u Rusiji savladao Senegal u Osijeku, a onda je prošao skupinu s tri pobjede, nad Nigerijom, Argentinom i Islandom. Tek je Danska ostala na "X-u" te smo ju savladali boljim izvođenjem kaznenih udaraca.

Dalić (za sada) nije čovjek od velikih nizova

Nakon toga su Dalić (kojem će ovo biti 62. utakmica na klupi Vatrenih) i reprezentacija hvatali konstantu i tek su jednom prije četvrtka uspjeli spojiti tri pobjede. Bilo je to prije točno godinu dana, kad su u kvalifikacijama za Katar pali Slovačka, Slovenija i Cipar. 

Naravno, ova sad serija, s dvije pobjede nad Dancima i jednom nad Francuzima je najimpresivnija serija pobjeda u povijesti reprezentacije i bilo bi krasno istu dodatno ukrasiti pobjedom koja nam osigurava ludi reprezentativni lipanj iduće godine.

Bilićevi nizova za sada su najbolji

Što se tiče povijesti nogometne reprezentacije Hrvatske, najveći niz pobjeda drži Slaven Bilić, koji je dva puta naslagao po šest pobjeda u nizu. Prvi put nedugo nakon preuzimanja reprezentacije, u ljeto 2006. godine. Kvalifikacije za Euro 2008. otvorio je remijem u Moskvi, a onda je redom savladao Andoru, Englesku, Izrael, Makedoniju i Estoniju te Norvešku u prijateljskom ogledu.

Najbolji trenuci utakmice protiv Danske

Drugi Bilićev niz došao je nakon razočaranja zbog neuspjelih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. godine. Kvalifikacije su završene pobjedom protiv Kazahstana (gdje nam Engleska nije pomogla protiv Ukrajine), a onda su u prijateljskim ogledima stradali Katar, Lihtenštajn, Belgija, Austrija i Wales.

Bilić je još jednom uspio doći do pet pobjeda u nizu, što su također napravili po jednom Ćiro Blažević i Igor Štimac. Dalić za sada nije došao dalje od četiri, no iskrene se nadamo da će to popraviti. Nizu koji čine dva puta Danska i Francuska bi lijepo bilo dodati Austriju, Saudijsku Arabiju i Kanadu za dostići Bilića, a onda može Zlatko i po sedmu! 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider