Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Hrvatska reprezentacija
pravi klasik

Vječni hit na internetu: Pamtite li ovaj urnebesni detalj iz slavne pobjede na Wembleyju?

Osim svih dobro poznatih priča, jedan je detalj ušao u legendu i postao pravi internetski klasik.

Sol Campbell (Foto: Screenshot) (Foto: Screenshot)

Kvalifikacijsku utakmicu Engleske i Hrvatske na Wembleyju 2007. bez pretjerivanja možemo nazvati legendarnom i iz hrvatske i engleske perspektive. Gotovo je nevjerojatan broj priča za pamćenje koje su stale u tih 90 minuta kišne londonske večeri.

Ne čudi stoga što se uoči utakmica ovih protivnika, pa tako i današnje utakmice Engleske i Hrvatske na istom mjestu, mediji u obje zemlje redovito prisjećaju tog susreta.

Hrvati, naravno, pamte veliku pobjedu, koja je opjevana i u Rusiji. Vatreni su slavili u za njih rezultatski nebitnoj utakmici i prema Euru 2008. pogurali Ruse. Oni su tamo ostvarili veliki rezultat plasmanom u polufinale, kojeg ne bi bilo da nije bilo velike usluge Hrvatske na kojoj su i danas zahvalni.

Hoće li nakon Španjolske Hrvatska pobijediti i Englesku (nedjelja, 15:00)?

Ukupno glasova:

Englezi utakmicu pamte po rezultatskoj katastrofi koju su proglasili najgorim trenutkom u povijesti novog Wembleyja, kao i po kišobranu izbornika Stevea McLarena. Dobio je tada nadimak ''Wally with the Brolly'', kojeg se nije riješio do današnjeg dana.

Hit koji ne blijedi ni nakon 11 godina

No osim svih ovih dobro poznatih priča, još jedan detalj ušao je u legendu i postao pravi internetski klasik.

Radi se o detalju iz 25. minute, a u glavnoj je ulozi stoper Sol Campbell. On je u jednoj akciji dobro uklizao i zaustavio Ivicu Olića, ali mokri travnjak Wembleyja odlučio se našaliti s robusnim stoperom.

Campbell je proklizao još dobrih 10-ak metara i zaustavio se tek na prostoru između tribina i travnjaka. Ovo ''vječno uklizavanje'' i danas je pravi hit na internetu, a video ove urnebesne situacije broji preko sedam milijuna pregleda na YouTubeu.

Legenda kaže da i danas klizi, Sol Campbell je upravo proklizao pored moje kuće, ovom čovjeku ne treba auto... To su samo neke od šala koje su Englezi zbijali na račun svog stopera, koji je, kao i ostali Englezi, te večeri pokisnuo u svakom smislu te riječi. Za utjehu i popravak raspoloženja ostala im je barem ova situacija…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider