Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Kapetan je zadovoljan

VIDEO Modrić: "Ovo nam je putokaz za Katar. Ako ovako nastavimo, bit ćemo opasni za sve"

Hrvatska je slavila protiv Austrije golovima Modrića, Livaje i Lovrena u Ligi nacija.

Hrvatska nogometna reprezentacija ostvarila je senzacionalni uspjeh. Pobjedom protiv Austrije (3:1) osigurali su prvo mjesto elitne skupine i plasman na Final Four Lige nacija.

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić postigao je prvi pogodak na susretu, doveo je Vatrene u vodstvo već u 6. minuti dvoboja na asistenciju Vlašića:

"Odigrali smo jako dobru utakmicu, poveli 1:0, a onda smo primili taj brzi gol. U jednom periodu utakmice bili su bolji, imali su dvije dobre šanse. U drugom su poluvremenu poboljšali našu igru, zabili smo dva gola. Zaslužili smo pobjedu, tamo smo gdje smo htjeli bili. To je sjajan uspjeh za hrvatski nogomet", kazao je.

Rani izlazak Marcela Brozovića poremetio je planove hrvatske nogometne reprezentacije: 

"Definitivno, poremetio nas je izlazak Brozovića. Puno znači za ovu ekipu, Lovro Majer je dobro odigrao drugo poluvrijeme. Bez obzira na izostanak Broza, odigrali smo jako dobru utakmicu".

Kapetan Vatrenih tvrdi da je ova utakmica putokaz za budućnost, pogotovo za Svjetsko prvenstvo u Katru.

"Naravno, imamo sada Svjetsko prvenstvo. Ova utakmica je putokaz, pogotovo zadnjih pet, kako trebamo igrati, kako se trebamo ponašati. Ako ovako nastavimo, bit ćemo opasni za sve".

Modrić nije htio uspoređivati snagu ovu reprezentaciju sa sjajnom generacijom koja je osvojila drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu 2018. u Rusiji, ali veseli ga jedna stvar:

"Ne bih ulazio u uspoređivanje, imamo dobru ekipu, alternative, 26 igrača na raspolaganju. U svakom trenutku mogu odgovoriti na zahtjeve reprezentacije, to je lijepo saznanje"

Iako euforija hvata hrvatske navijače, tvrdi Luka kako moraju ostati čvrsto na zemlji:

"Ne trebamo se zanositi nikakvim najavama, s očekivanjima. Važno je da u Katru budemo ovaki kakvi smo bili zadnjih pet utakmica. Ne treba poticati euforiju, koje će sigurno biti, ali mi kao ekipa i stožer moramo ostati čvrsto na zemlji", zaključio je Modrić. 

Najbolji trenuci s utakmice Austrija - Hrvatska

 

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider