Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Kalinić: Igrali smo sa srcem

Vida priznao: "Imali smo dosta sreće, moramo biti iskreni"

Naš vratar i jedan od stupova obrane podijelili su svoja razmišljanja nakon poraza na Wembleyju.

Galerija Domagoj Vida (GOL.hr)

Domagoj Vida i Lovre Kalinić nakon poraza Hrvatske od Engleske u mix-zoni Wembleyja prokomentirali su utakmicu.

"Čestitke Englezima na pobjedi i osvojenom prvom mjestu. Nije bilo dobro za nas, ali opet smo imali jednu veliku šansu, prvo mi na 0:0. Na kraju su oni preuzeli kontrolu i utakmicu u svoje ruke i imali su velike tri šanse. Imali smo dosta sreće, moramo biti iskreni, na kraju smo se sabrali, krenuli smo dobro u drugo poluvrijeme, zabili gol, i onda kad smo ih trebali matirati nismo to iskoristili. To je nogomet, tri puta se utakmica okretala, oni su nas kaznili i na kraju zasluženo pobijedili", rekao je Vida.

Vida: Kvalifikacije su za nas bitne

Kakva je atmosfera u svlačionici?

"Pa jesmo malo tužni, ali to je sve nogomet. Kažem, težak protivnik na teškom gostovanju. Došli smo ovdje po pobjedu i prvo mjesto. Nažalost, to nismo uspjeli ostvariti, ali idemo dalje. Kvalifikacije su za nas jako bitne. Bilo je ovo prvo natjecanje u Ligi nacija, velike su sve utakmice bile, teška grupa. Žao nam je što nismo navijačima podarili pobjedu na ovako velik dan."

Jeste li čuli navijače na terenu?

"Bili su glasniji od Engleza makar ih je bilo puno manje. Hvala im na podršci, hvala im što su došli u London i hvala i ovima koji su bili u Hrvatskoj pred malim ekranima."

Kalinić: Žao mi je što idući put nećemo biti u elitnom razredu

Kalinić je s nekoliko sjajnih intervencija držao Vatrene u igri u početnoj fazi dvoboja.

"Otvorili smo loše utakmicu, ali nakon 20 minuta smo bili dostojan protivnik, kad smo malo se postavili bolje na terenu. Ostaje žal zbog ta dva gola koja smo primili iz prekida, zbog nesigurnosti u defenzivnom bloku. Igrali smo sa srcem, dali smo sve od sebe što smo imali i šteta što smo izgubili. Generalno gledano, prikazali smo se, osim one prve utakmice, u jako dobrom izdanju. Svi smo podbacili u Elcheu, u tih 6:0 se sve poklopilo na stranu Španjolaca, ali u ove druge tri utakmice smo se prikazali kao jako dobar protivnik. Imali smo svoje šanse i nismo ih iskoristili", kazao je Lovre.

Hoće li vam biti žao što u idućem izdanju Lige nacija nećete biti u elitnom razredu?

"Sigurno da hoće. Igrali smo protiv dvije vrhunske reprezentacije, ali treba dignuti glavu gore. Sigurno je i izbornik dobio neke nove igrače u svom vidiku, svi s nestrpljenjem čekamo ždrijeb i novo okupljanje reprezentacije."

Kako ste doživjeli Hrvatsku u Ligi nacija?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider