Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Status nositelja blizu

Vatreni čekaju dvije utakmice: Uoči jedne stiže dobra vijest

Hrvatski nogometni reprezentativci vratili su se u svoje klubove i sad iščekuju ždrijeb kvalifikacija za Euro 2020. godine.

Poljska reprezentacija (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Hrvatska nogometna reprezentacija još uvijek nije sigurna za status nositelja u ždrijebu kvalifikacija za Euro 2020. godine.

Ždrijeb će se održati s 2. prosinca u Dublinu, s početkom u 12:00 po našem vremenu, a svih 55 reprezentacija pod okriljem UEFA-e bit će razvrstano u 10 skupina (pet skupina po pet i pet skupina po šest reprezentacija).

Nositelji skupina bit će 10 najboljih reprezentacija iz najvišeg ranga (Liga A) ovosezonskog izdanja Lige nacija, dok će dvije najlošije biti u drugom potu. I tu dolazimo do potencijalnog problema za Vatrene, koji nakon poraza od Engleske još uvijek nisu sigurni da neće biti jedna od te dvije najlošije reprezentacije iz elitnog ranga.

Island je sigurno najgori, a tko će uz njega izvisiti, saznat ćemo večeras ili u utorak navečer, nakon odigranih utakmica Njemačka – Nizozemska i Portugal – Poljska.

Hrvatska je osvojila četiri boda, ali uz dosta lošu gol-razliku (4:10) pa Nijemci i Poljaci, koji su zasad na jednom osvojenom bodu, imaju priliku pobjedama gurnuti izabranike Zlatka Dalića u drugi pot ždrijeba kvalifikacija.

Njemačka je domaćin Nizozemskoj koja ju je nedavno pregazila u Amsterdamu s 3:0 i jurišat će na pobjedu željna osvete. Što se Nizozemaca tiče, njima je i bod, zbog boljeg međusobnog omjera s Francuskom, dovoljan da budu pobjednici skupine i plasiraju se na Final Four, a to bi za reprezentaciju koja je propustila i Svjetsko prvenstvo u Rusiji i Euro u Francuskoj prije dvije godine bio sjajan nagovještaj povratka u sam vrh europskog nogometa.

Poljska bez Lewandowskog u Portugalu

Ako Nijemci večeras pobjede, onda će Vatreni s nestrpljenjem iščekivati sutrašnji dvoboj Portugala i Poljske u Guimaraesu i nadati se da Portugalci to neće izgubiti.

Aktualni prvaci Europe sigurni su pobjednici skupine i ta im utakmica ne znači ni približno koliko Poljacima, koji žele sva tri boda kojima bi si olakšali put prema Euru.

U tom susretu navijat ćemo protiv Poljaka, a dan uoči dvoboja stigla je jedna dobra vijest za našu reprezentaciju. Poljski kapetan i najbolji igrač Robert Lewandowski propustit će okršaj s Portugalom zbog lakše ozljede koljena.

Vijest je objavio Poljski nogometni savez ističući kako ne žele riskirati neko pogoršanje ozljede. Lewandowski se već vratio u svoj klub Bayern. Suigrače iz reprezentacije u odlučujućem dvoboju za status nositelja bodrit će preko malih ekrana.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider