Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Malo previše, ha?

UEFA razmatra veliko proširenje: Već od 2028. na Euru će igrati znatno veći broj reprezentacija?

UEFA, pišu Englezi, želi proširiti aktualni format Europskog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kao da joj nije dovoljno što već dva uzastopna europska prvenstva nastupaju po 24 reprezentacije, UEFA ima plan dodatno proširiti najmasovnije natjecanje koje je pod njezinom ingerencijom.

Engleski mediji otkrili su da krovna europska nogometna reprezentacija želi da, počevši od Europskog prvenstva 2028., na završnoj smotri nastupaju 32 reprezentacije.

Zasada nigdje nisu javno objelodanjeni ti planovi UEFA-e, međutim u ovakvim situacijama ionako se o tome puno ranije krene špekulirati u javnosti odnosno preko određenih medija budu pušteni probni baloni.

Euro 2028. bi se trebao održati u Velikoj Britaniji i Irskoj pa ne treba čuditi što baš odatle dopiru prva saznanja o mogućem proširenju.

Mogla bi to biti druga velika ekspanzacija u relativno kratkom periodu. Još prije 10 godina u Poljskoj i Ukrajini igrao se Euro sa 16 reprezentacija, da bi u Francuskoj 2016. bila održana prva smotra s 24 zemlje sudionice. Isti format bio je i za Euro 2020. (koji je odigran u ljeto 2021. zbog pandemije koronavirusa), a jednako toliko reprezentacija nastupit će i na Europskom prvenstvu 2024. kojemu će domaćin biti Njemačka.

Već od 2028. mogli bismo imati Euro s 32 reprezentacije odnosno više od pola država pod okriljem UEFA-e izborit će svoje mjesto na velikom natjecanju (UEFA ima 55 članica).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider