Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
NAVIJAČI ŽELE NOVI STADION

Udruga Mi Hrvati: ''Sramota. Roditelji strahuju, nakon dolaska na Maksimir moraju do apoteke''

Hrvatski navijači traže novi stadion.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska nogometna reprezentacija završila je listopadsko okupljanje i uz dvije pobjede i poraz okreće se utakmicama za mjesec dana.

Viceprvaci svijeta pobijedili su Švicarsku u gostima, da bi na Maksimiru pala Švedska, no Francuska je ponovno slavila u Zagrebu i to šesti put u povijesti protiv Vatrenih.

Nakon dugo vremena navijači su gledali Hrvatsku na Maksimiru. Protiv Švedske ih se okupilo oko dvije tisuće zbog kiše koja je padala, a kako Maksimir nema krov, navijači su neprestano kisnuli dva sata.

VIDEO: Najbolji trenuci utakmice Hrvatska - Francuska

Na utakmici s Francuzima je bilo ugodno vrijeme i sedam tisuća navijača koji su došli sa svih strana Hrvatske. Na sjeveru se smjestila Udruga navijača Mi Hrvati koji su tek nedavno osnovani, a članovi spomenute skupine prate reprezentaciju gdje god da igrala.

Mi Hrvati su objavili komentar na svojoj web stranici u kojem traže novi stadion koji zaslužuju viceprvaci svijeta.

''Koliko zapravo navijačka pjesma znači Luki i ekipi pokazalo se u proteklih mjesec dana. Sjetimo se rujna: 2 utakmice, 8 golova u našoj mreži i prazne tribine. Poziv navijačima da se u listopadu okupe na oronulom Maksimiru vjerojatno natopljenom kišom kao iz noćne more. Savez se odlučio na prijateljsku utakmicu sa Švicarskom samo nekoliko dana prije bitnih nam nastupa u ligi nacija. Neshvatljivo, ali upravo ono što nam je trebalo. Ne treba nama Hrvatima puno da se razočaramo, da nam sve lađe potonu, ali srećom još manje nam treba za povratak vjere i stvaranje euforije. U St. Gallenu je na tribini bilo prisutno 5000 gledatelja, a od toga 4800 Hrvata. Da nisam vidio onako lijep stadion pomislio bih da igramo u Hrvatskoj. Iako razbacani po cijelom stadionu naši navijači su stvorili vrhunsku, rekao bih domaćinsku atmosferu. A kako i ne bi kada su uživali gledajući kako Melnjak i Bradarić desnu stranu švicarske obrane buše kao njihov dobro poznati sir, Livaković pokazao da je samo čudom još u HNL-u, a Budimir svojim nastupom utjelovio Dadu Pršu i Maria Mandžukića u jednom tijelu. Da ne zaboravim Pašalića! Napokon prvijenac za Hrvatsku, izljev emocija, ali skroman kakav je kako na terenu tako i pred kamerama opet je gurnuo ekipu u prvi plan.

VIDEO Sukob Livakovića sa zvijezdom Bayerna:

Švicarska je odrađena, a to je značilo povratak na Maksimir. 2020 gledatelja bodrilo je Vatrene, ali vjerujte mi, u onim uvjetima to je bilo kao da ih je 50 000. Neprestana i dosadna kiša borila se svih 90 minuta da utiša pjesmu sa sjevera koja je postajala glasnija i jača, pokazala joj naš dobro poznati inat na tribini i nije se dala ugasiti dok su igrači na terenu riješili Švedsku.

A onda su nam došli svjetski prvaci. Nećemo puno o rezultatu, jer nije sramota izgubiti protiv Francuske. Sramota je dočekati ih na livadi s nekoliko tisuća plastičnih stolica koja se samo u Hrvatskoj može nazvati stadionom! Sramota je da svaki roditelj strahuje povesti svoje dijete i tako mu usaditi ljubav prema reprezentaciji, jer će poslije stadiona vjerojatno svratiti do apoteke. Sramota je da prelazimo tisuće kilometara kako bi nas prala zagrebačka kiša! Doći ćemo mi opet, pa ako treba i na tu ruševinu, ali najbolji igrač svijeta 2018. godine i najveći hrvatski ponos i brend, hrvatska nogometna reprezentacija, ne zaslužuju da se stide svoga doma kada primaju goste. Jedina ispravna analiza i jedini bitan zaključak nakon listopadskih nastupa Vatrenih je da Hrvatska treba NOVI STADION!'', stoji u priopćenju hrvatskih navijača.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider