Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"
Hrvatska reprezentacija
Problemi otvaraju vrata

Tri utakmice Vatrenih velika šansa za mlade: "Dva igrača treba posebno izdvojiti"

Izbornik Dalić je za susrete s Turskom, Švedskom i Portugalom aktivirao pet pretpoziva.

Koronavirus i ozljede stvaraju probleme izborniku Daliću uoči posljednje tri ovogodišnje utakmice Vatrenih. Službenih potvrda još nema, no neki igrači mogli bi propustiti nadolazeće okupljanje. Dalić je zbog toga za susrete s Turskom, Švedskom i Portugalom aktivirao pet pretpoziva.

Tko će propustiti novo okupljanje hrvatske reprezentacije u ponedjeljak i dalje je nepoznanica. No gotovo sigurno neće biti Andreja Kramarića koji zbog koronavirusa dva tjedna nije trenirao, a još uvijek ga muči ozljeda aduktora. Bit će time zadovoljni u njegovom Hoffenheimu, jer ionako su Nijemci radili pritisak da propusti nadolazeće aktivnosti u reprezentaciji.

Dominik Livaković i Bruno Petković propustili su pak Dinamov europski dvoboj s Wolfsbergerom prije tri dana, a u najboljem stanju nisu Josip Brekalo i Ante Budimir koji su preboljeli koronavirus, ali i tek svježe izašli iz izolacije. Izbornik Dalić stoga je već aktivirao pet od ukupno osam pretpoziva, koje je uputio za posljednje ovogodišnje utakmice Vatrenih.

Na okupljanje tako sigurno stižu Lovre Kalinić, Josip Juranović, dva potencijalna debitanta Marin Pongračić iz Wolfsburga i Toma Bašić iz Bordeauxa, te Antonio Čolak.

Stručni komentator Nove TV Mate Bilić posebno izdvaja Pongračića i Bašića.

"Pongračić je imao mononukleozu, on je u procesu vraćanja, ali sigurno da će biti veliki dobitak za reprezentaciju, prvi put, nadamo se da će dobitirati. A Toma Bašić jako dobro napreduje, jako drago mi je radi tog igrača, jer posjeduje sve karakteristike modernog veznog igrača. Znamo ga iz doba Hajduka kao perspektivnog, a mislim da je svoj talent nadogradio, jakom trkom, motorikom..."

Prvi u nizu tri susreta Hrvatske u studenom je onaj prijateljski s Turskom. Upravo bi gostovanje u Istanbulu mogla biti prilika za Pongračića, Bašića, ali i ostale, odnosno utakmica od koje bi izbornik mogao profitirati, slično kao od dvoboja sa Švicarcima prošlog mjeseca.

"Istina, utakmica sa Švicarskom dala nam je mogućnost da vidimo neka nova lica, dokazala se u pravom svjetlu. To su slatke brige za izbornika, proširili smo kadar. Stvorila se ponovno pozitivna atmosfera. Vjerujemo da nakon ove tri utakmice koje slijede, da će to manje-više biti ti igrači koji će činiti kadar za Europsko prvenstvo.“

Nakon Turske 11. studenog Hrvatskoj slijede posljednja dva kola Lige nacija - gostovanje kod Švedske 14. te dvoboj s Portugalom na Poljudu 17. studenog. Sve tri utakmice hrvatske reprezentacije možete uživo gledati na Novoj TV i gol.hr-u već od 20 sati kada počinje naša specijalna emisija.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider