Bez kartoniranih Lovrena i Vide, Zlatko Dalić morat će svladati operaciju Slovačka. Za očekivati je da će mjesto jednog od njih na Rujevici zauzeti Jedvaj, a hoće li njegov partner u srcu obrane biti debitant?

"Svi to želimo kao klinci, sanjamo i gledamo na TV-u i sad bit tu - stvarno sam sretan."

Ovako je prije nešto više od 2 tjedna govorio Dino Perić, Dinamov stoper koji se u Splitu prvi put našao među Vatrenima. Unatoč reprezentativnom neiskustvu, Mate Bilić očekuje da baš on bude u srcu obrane protiv Slovaka.

"Dino Perić igra u Ligi prvaka sa svojim klubom Dinamom. Radi se o jednom mladom igraču, relativno u uzlaznoj putanji i mislim da neće bit problema ako se izbornik Dalić odluči za to opciju jer je pokazao da može i da zna", kaže Mate Bilić, stručni sukomentator Nove TV.

Još jedan dinamovac koji u zadnje vrijeme pokazuje koliko može i zna je Mislav Oršić. S 8 golova u posljednjih 6 susreta za Modre i statusom trećeg najboljeg strijelca Lige prvaka, lijevo Dinamovo krilo Zlatku Daliću pokazuje da može računati na njega.

U čemu je vaša tajna, igrate zaista nogomet karijere?
"Ne znam u čem je tajna, evo, stvarno svi zajedno dobro igramo, ekipa dobro funkcionira, rezultati su dobri i to je najbitnije", kaže Oršić.

Unatoč sjajnim predstavama u posljednjih mjesec dana Bilić Oršiću daje puno manje šanse nego Periću za start protiv Slovačke.

"Mislim da je ta lijeva strana zacementirana za Perišića ili možda Rebića ako budu mijenjali strane i naravno Brekala, ali on je tu alternativa i vidim ga kao pravu alternativu. Naravno, bude li nastavio ovako ozbiljno će kucati na vrata prve jedanaestorice hrvatske reprezentacije."

Uz standardne Petkovića i Livakovića, momčad Nenada Bjelice došla je tako do brojke od 4 hrvatska reprezentativca u svom kadru.

"Ti igrači dokazuju svoju vrijednost, isto tako dokazuju se i izborniku Daliću. To je veliki plus prije svega za hrvatsku reprezentaciju, za sve hrvatske navijače i vjerujem da će moći odgovoriti izazovima hrvatske reprezentacije“, ističe Bilić.

Njihovo pravo izdanje već za 3 tjedna na Rujevici moglo bi biti od ključne važnosti za plasman Vatrenih na EURO.