Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Momčad za Slovačku

Trebaju li četiri dinamovca igrati u prvoj postavi Vatrenih? Tko onda ispada?

Mnogo je faktora zbog kojih bi čak četvorica igrača Dinama mogla igrati za hrvatsku reprezentaciju protiv Slovačke.

Bruno Petković, Dino Perić i Mislav Oršić (Photo: Slavko Midzor/PIXSELL)

Bez kartoniranih Lovrena i Vide, Zlatko Dalić morat će svladati operaciju Slovačka. Za očekivati je da će mjesto jednog od njih na Rujevici zauzeti Jedvaj, a hoće li njegov partner u srcu obrane biti debitant?

"Svi to želimo kao klinci, sanjamo i gledamo na TV-u i sad bit tu - stvarno sam sretan."

Ovako je prije nešto više od 2 tjedna govorio Dino Perić, Dinamov stoper koji se u Splitu prvi put našao među Vatrenima. Unatoč reprezentativnom neiskustvu, Mate Bilić očekuje da baš on bude u srcu obrane protiv Slovaka.

Trener šamara igrače (Foto: Screenshot) Tako se motivira u nižim ligama: Trener u poluvremenu opalio šamare cijeloj momčadi divider

"Dino Perić igra u Ligi prvaka sa svojim klubom Dinamom. Radi se o jednom mladom igraču, relativno u uzlaznoj putanji i mislim da neće bit problema ako se izbornik Dalić odluči za to opciju jer je pokazao da može i da zna", kaže Mate Bilić, stručni sukomentator Nove TV.

Još jedan dinamovac koji u zadnje vrijeme pokazuje koliko može i zna je Mislav Oršić. S 8 golova u posljednjih 6 susreta za Modre i statusom trećeg najboljeg strijelca Lige prvaka, lijevo Dinamovo krilo Zlatku Daliću pokazuje da može računati na njega.

U čemu je vaša tajna, igrate zaista nogomet karijere?
"Ne znam u čem je tajna, evo, stvarno svi zajedno dobro igramo, ekipa dobro funkcionira, rezultati su dobri i to je najbitnije", kaže Oršić.

Mirko Filipović (Foto: GOL.hr) Pokušali iskoristiti Cro Copa, on poslao poruku javnosti: ''To su smradovi i smeća pokvarena'' divider

Unatoč sjajnim predstavama u posljednjih mjesec dana Bilić Oršiću daje puno manje šanse nego Periću za start protiv Slovačke.

"Mislim da je ta lijeva strana zacementirana za Perišića ili možda Rebića ako budu mijenjali strane i naravno Brekala, ali on je tu alternativa i vidim ga kao pravu alternativu. Naravno, bude li nastavio ovako ozbiljno će kucati na vrata prve jedanaestorice hrvatske reprezentacije."

Uz standardne Petkovića i Livakovića, momčad Nenada Bjelice došla je tako do brojke od 4 hrvatska reprezentativca u svom kadru.

Jurgen Klopp i Dejan Lovren (Foto: AFP) Lovren otkrio tajnu Kloppova uspjeha: ''Prošle su već četiri godine?'' divider

"Ti igrači dokazuju svoju vrijednost, isto tako dokazuju se i izborniku Daliću. To je veliki plus prije svega za hrvatsku reprezentaciju, za sve hrvatske navijače i vjerujem da će moći odgovoriti izazovima hrvatske reprezentacije“, ističe Bilić.

Njihovo pravo izdanje već za 3 tjedna na Rujevici moglo bi biti od ključne važnosti za plasman Vatrenih na EURO.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider