Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Sretni i izbornici i igrači

Katar nudi nešto dosad neviđeno: Odlična vijest i za hrvatsku nogometnu reprezentaciju

FIFA je objavila kako su 24 od 32 reprezentacije sudionice Svjetskog prvenstva smještene unutar kratke vožnje jedna od druge u blizini glavnog grada Dohe.

Hrvatski nogometni reprezentativci (Foto: Miroslav Lelas/Pixsell)

Čak tri četvrtine reprezentacija koje će nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Kataru bit će smješteno u radijusu od 10 km jedna do druge, objavila je Međunarodna nogometna federacija (FIFA).

Za razliku od prethodnih turnira, sve će reprezentacije boraviti u istom hotelu i koristiti istu bazu za trening tijekom cijelog turnira, čak će svoje treninge dan prije utakmica obavljati u svojim kampovima, a ne na stadionima.

24 od 32 reprezentacije jako blizu, među njima i Hrvatska

FIFA je objavila kako su 24 od 32 reprezentacije smještene unutar kratke vožnje jedna od druge u blizini glavnog grada Dohe.

"Igrači će imati više vremena za treniranje i odmor tijekom natjecanja, a moći će iskusiti uzbuđenje koje će zavladati zemljom iz mnogo bližeg okruženja, budući da će se kolege igrači i strastveni navijači iz sve 32 nacije okupljati u jednom prostoru," rekao je FIFA-in glavni operativni direktor za Svjetsko prvenstvo Colin Smith.

Turnir počinje 21. studenog i traje do finala 18. prosinca, a igrat će na osam stadiona. Reprezentacije će se prijaviti u svoje hotele i trening kampove najmanje pet dana prije prve utakmice.

Hrvatska reprezentacija će na SP-u igrati u skupini F zajedno s Belgijom, Marokom i Kanadom. Svjetski doprvaci će tijekom turnira boraviti u hotelu Hilton Doha.

HNS naknadno promijenio hotel

HNS se prvotno odlučio za hotel Dustin, no potom je odabrao hotel Hilton, jedan od najskupljih i najluksuznijih hotela u Kataru.

Do promjene i brze reakcije HNS-a došlo je nakon što je jedna od reprezentacija koja se nije uspjela u ožujku plasirati na SP izgubila pravo rezervacije hotela, a osnovni motiv za takav potez bili su nogometni uvjeti.

"Dusit je izvrstan hotel koji je zadovoljavao sve naše uvjete, no kada se ukazala prilika rezervirati ovaj kamp brzo smo reagirali, napravili inspekcijski posjet i brzo se sve dogovorili s izbornikom i kapetanom koji su podržali tu promjenu. Glavna prednost je trening centar koji je puno bliže hotelu i koji ima bolje uvjete za igrače, a to nam je bio prioritet u izboru", izjavio je u travnju predsjednik HNS-a Marijan Kustić.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider