Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Nove snage

Svijetla budućnost Vatrenih: Smjena generacija prolazi bezbolno, mladi će već Kataru biti nositelji

U samo nekoliko mjeseci Vatreni su dobili nove adute koji su praktički bez velike prilagodbe postali oslonac senatorima i trebali bi nositi ambicije Hrvatske u Kataru.

Osim plasmana na šesto svjetsko prvenstvo, stvar koja je poseban plus nakon ovih kvalifikacija je smjena generacija bez rezultatskog pada.

U samo nekoliko mjeseci Vatreni su dobili nove adute koji su praktički bez velike prilagodbe postali oslonac senatorima i trebali bi nositi ambicije Hrvatske u Kataru.

Samo je 5 mjeseci prošlo od kad je Joško Gvariol zamijenio Bornu Barišića u poluvremenu utakmice s Belgijom uoči Eura. 19-godišnji Gvardiol vrlo je brzo preskočio nogometne razrede i samo nekoliko mjeseci postao neizostavan član prvih 11 Vatrenih. Ovako je iskomentirao pobjedu protiv Rusije.

''Ovo je pobjeda za budućnost. Što se mene tiče, ne bih rekao da sam jedan od glavnih, moje je da slušam i učim od starijih.''

Budućnost koja trenutačno izgleda itekako potentno. Rijetko koji branič je pobrao niz pozitivnih kritika kao Borna Sosa od svog debija u Moskvi.

S druge strane nakon što je na Euru zamijenio Šimu Vrsaljka Josip Juranović igra nogomet karijere. Protiv Rusije je odigrao ponajbolju utakmicu za Vatrene.

''Živim svoj san, držat ću ga što je god moguće duže. Zbog ekipe ovako igram.''

Dojučerašnji Dinamov kreativni dvojac Ivanušec – Majer donio je osvježenje u veznom redu. Izbornik Zlatko Dalić posebno cijeni kvalitete Kristijana Jakića koji se nametnuo u Eintrachtu i postao prva alternacija Marcelu Brzoviću.

''Pričao sam s izbornikom, rekao mi je da sam tu zbog rada i zalaganja jer me se pratilo već dvije-tri sezone.''

I za kraj vratari. Osim Dominika Livakovića, za kojeg Dalić tvrdi da ostaje jedinica vatrenih. Jesen je potvrdila kako imamo itekako kvalitetan kadar koji može uskočiti. Ivušić je briljirao protiv Slovačke, a Grbić je bio miran na lopti protiv bezopasne Rusije.

''Osjetio sam da mogu pomoć ekipi, ima sam tu jednu obranu. Mislim da sam dao ekipi mirnoću, da imaju pouzdanja u mene'', kaže Grbić.

Godinu dana uoči Mundijala, Hrvatska ima jako dobar miks iskusnih i mlađih igrača koji sve više preuzimaju glavne uloge. Sada je bitno zadržati pravu atmosferu jer ona je preduvjet da se pokaže njihov puni potencijal.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider