Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
MISIJA NJEMAČKA 2024.

Sve je spremno za ždrijeb idućih kvalifikacija, Hrvatskoj unatoč nositeljstvu prijeti i strašna skupina

Nakon Svjetskog prvenstva, ali već i prije Final foura Lige nacija počinje misija Njemačka 2024.

Olimpijski stadion u Berlinu (Foto: Afp)

Završetkom Lige nacija poznate su sve nositeljske skupine kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj.

Ždrijeb za njih održat će se u nedjelju, 9. listopada, u Frankfurtu, s početkom od 12 sati, uz prijenos na Novoj TV i portalu gol.hr.

Iako je Hrvatska izborila status nositelja, odnosno mjesto u prvom "potu", što je svakako odlična vijest, to ne mora značiti i lako prolaznu grupu iako je mogućnost za to svakako veća nego da smo završili u skupini niže.

U drugoj skupini postoji nekoliko mina

Sve u svemu, najbolje je pogledati kako sve to izgleda, pa je lakše dobiti cijelu sliku te odmah sam izvrtjeti neke opcije.

Kvalifikacijske skupine za Euro 2024. Kvalifikacijske skupine za Euro 2024. (Foto: Wikipedia)

Uz Hrvatsku su u prvoj nositeljskoj skupini još Nizozemska, Španjolska i Italija, kao pobjednici skupina Lige nacija, te Danska, Portugal, Belgija, Mađarska, Švicarska i Poljska. 

Zanimljivo izgleda pogled na drugu skupinu, u kojoj se nalazi nekoliko pravih mina, poput Francuske i Engleske te naših susjeda Srbije i Bosne i Hercegovine. Tu su još Austrija, Češka, Wales, Izrael, Škotska i Finska. 

Nekoliko jakih momčadi je i u trećoj skupini, gdje se prije svih ističu sve bolja Norveška te Ukrajina i Švedska. Kao najbolje momčadi četvrte skupine, iako više nisu jake kao nekad, djeluju Grčka i Turska te bi ih svakako bilo dobro izbjeći.

Moguća je "skupina smrti", ali i najlakša dosad

Kao pobjednik skupine Lige nacija, Hrvatska će svakako biti u skupini koja će sadržavati pet momčadi.

Ukratko, naša reprezentacija u kvalifikacijama može izvući skupinu koja bi izgledala ovako: Hrvatska, Engleska, Norveška, Turska, Slovačka. No, isto tako je moguće da završimo zajedno s Austrijom, Armenijom, Kazahstanom i Gibraltarom.

Na Europsko prvenstvo kvalificirat će se po najbolje dvije momčadi svake skupine, dok će se preostala tri sudionika dobiti preko dodatnih kvalifikacija, koje će se odrediti prema plasmanu u ovosezonskoj Ligi nacija.

Tako da Hrvatska, ako slučajno ne izbori plasman izravno kroz skupinu, svakako ima i tu posljednju priliku. No, nadamo se da nam neće biti potrebna.

Prvi susreti kvalifikacija kreću krajem ožujka, dok će našoj reprezentaciji idući ispiti nakon toga doći u rujnu, listopadu te studenom, kad će kvalifikacije i završiti.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider