Nedugo nakon što je primila pogodak za 1:1 na gostovanju kod Mađarske, Hrvatska se našla pod velikim pritiskom domaćina, koji je trebao rezultirati najmanje slobodnim udarcem iz vrlo opasne situacije, a možda i sankcijom za Dejana Lovrena.

Dominik Nagy dobio je jednu dobru loptu u prostor, Lovren je zakasnio i krenuo za njim u trk, ali je pritom čepovima kopačke nagazio na njegovu Ahilovu tetivu i to na samom rubu kaznenog prostora. Sudac William Collum nije svirao ništa, a trebao je najmanje slobodni udarac.

Nagy je ostao ležati na travnjaku, a nekoliko minuta kasnije je bilo jasno i zašto. Kada su liječnici skinuli štucnu s noge mađarskog igrača tamo se vidjela poveća porezotina koja je nastala nakon neopreznog gaženja Dejana Lovrena. Mađarski reprezentativac je napustio travnjak, a umjesto njega je ušao Varga.

Hrvatska je u ovoj situaciji dobro prošla jer je u najmanju ruku to trebao biti slobodni udarac za Mađarsku iz vrlo opasne sitauacije, a možda i opomena za Lovrena koji je s leđa povlačio i nagazio suparnika.